X

Βασίλισσα Ελισάβετ | Η υπογραφή της για πρώτη φορά σε βρετανικά νομίσματα

Το νέο σχέδιο που θα κυκλοφορήσει στα πλαίσια του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της.

Το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ κοσμεί τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα της Μεγάλης Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας, όμως με αφορμή το Πλατινένιον Ιωβηλαίο της πλέον τα νομίσματα θα φέρουν και την υπογραφή της.

Όπως ανακοίνωσε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, τρία νέα νομίσματα των 5 βρετανικών λιρών θα φέρουν την υπογραφή της βασίλισσας για πρώτη φορά, τιμώντας έτσι την επέτειο των 70 χρόνων της στον θρόνο.

Το νέο σχέδιο παρουσιάστηκε στον επίσημο λογαριασμο του Royal Mint στο Instagram και όπως δήλωσε ο σχεδιαστής P.J.Lynch "άρχισα να σκέφτομαι πώς τα χέρια της είναι πολύ σημαντικά. Πάντα κάνει χειραψίες, τα χρησιμοποιεί για σημαντικά πράγματα όπως το να παραδώσει βραβεία, να φυτέψει δέντρα ή να κάνει αποκαλυπτήρια. Είναι ο τρόπος που επικοινωνεί με χιλιάδες κόσμο σε μια στιγμή".

Όπως είπε ο Ιρλανδός σχεδιαστής "αυτό με οδήγησε στο να σκεφτώ την υπογραφή της που είναι τόσο συμβολική, ένα εργαλείο του κράτους όταν υπογράφει επίσημα έγγραφα, αλλά και η προσωπική της υπόσχεση και αφοσίωση".

Διαβάστε Επίσης