Φωτογραφίες από το θρυλικό σπίτι του Elvis Presley που πλέον ανήκει στις εγγονές του

Μετά το θάνατο της Lisa Marie Presley, η ιδιοκτησία της Graceland περνάει στις κόρες της, Riley, Harper και Finley.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα των ΗΠΑ και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ιστορία μιας από τις πλέον θρυλικές μορφές της μουσικής. Ο λόγος για τη Graceland, την έπαυλη που υπήρξε η κύρια κατοικία του Elvis Presley για πολλά χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Το όνομά της προέρχεται από την Grace Toof, μια γυναίκα από την οικογένεια στην οποία ανήκε κάποτε αυτή η φάρμα των 500 στρεμμάτων. Το κυρίως κτίσμα χτίστηκε από την ανιψιά της, Ruth Brown Moore, και το σύζυγό της, το 1939. Την άνοιξη του 1957, ο 22χρονος τότε Elvis Presley αγόρασε το σπίτι και τους γύρω χώρους για κάτι περισσότερο από 100.000 δολάρια και μετακόμισε εκεί μαζί με τους γονείς του. Εκείνη την εποχή, η καριέρα του είχε μόλις εκτοξευτεί με πολλά βραβεία και live εμφανίσεις, ενώ δούλευε ήδη τη δεύτερη κινηματογραφική του ταινία, το "Loving You", με το "Jailhouse Rock" να ακολουθεί. Λίγο αργότερα, εγκαταστάθηκε εκεί και η σύζυγός του, Priscila.

Elvis Graceland


Παρόλο που ο Elvis είχε διάφορα σπίτια στην περιοχή του Λος Άντζελες και περνούσε πολύ χρόνο στο δρόμο λόγω των συναυλιών του, η Graceland ήταν πάντα η βάση του. Μετά το θάνατό του, το 1977, το σπίτι κληρονόμησε η κόρη του Lisa Marie, η οποία ήταν τότε μόλις 7 ετών. Εκείνη όμως προτίμησε να μείνει και να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια αλλού, καθώς η κατοικία αυτή είχε ιδιαίτερα υψηλό κόστος συντήρησης. Σύντομα, η Graceland μεταμορφώθηκε σε μια κερδοφόρα επιχείρηση, ανοίγοντας τις πόρτες της προς το κοινό για τουριστικές ξεναγήσεις αλλά και διανυκτερεύσεις.
Elvis Graceland

Μετά το θάνατο της Lisa Marie σε ηλικία 54 ετών από ανακοπή καρδιάς στις 12 Ιανουαρίου 2023 και την ταφή της στις 22 Ιανουαρίου 2023. η μοναχοκόρη του Βασιλιά αναπαύεται στη Graceland κοντά στον πατέρα της, τον παππού, τη γιαγιά και την πρόγιαγιά της. Παράλληλα, η ιδιοκτησία περνάει στα χέρια των Riley, Harper και Finley, των τριών εγγονών του Elvis.

Elvis Graceland

Διαβάστε Επίσης

Η έπαυλη που βρίσκεται στο Μέμφις υπήρξε το σπίτι του θρύλου της μουσικής για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του.

Elvis Graceland

Ανάμεσα στα πολυάριθμα δωμάτιά του περιλαμβάνεται ένα TV room με τους τοίχους βαμμένους σε ζωηρό κίτρινο.

Elvis Graceland

Εκεί ο ίδιος ο Elvis είχε εγκαταστήσει τρεις τηλεοπτικές συσκευές για να μπορεί να παρακολουθεί τρία προγράμματα ταυτόχρονα, όπως είχε ακούσει ότι έκανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Lyndon Johnson. Υπάρχει επίσης το "jungle room” με διακόσμηση εμπνευσμένη από τα ταξίδια του Presley σε έναν από τους αγαπημένους του προορισμούς, τη Χαβάη.

Elvis Graceland

Ο χώρος αυτός λειτουργούσε και ως στούντιο ηχογραφήσεων, καθώς το πάτωμα ήταν καλυμμένο με ένα παχύ χαλί που πρόσφερε άψογη ηχομόνωση. Σε έναν χώρο έξω από το κυρίως κτίσμα υπήρχε ένα ολόκληρο δωμάτιο για τα βραβεία αλλά και τα κοστούμια του "Βασιλιά”, ο οποίος είναι επισκέψιμος για το κοινό.

Elvis Graceland