Ερωτικές επιστολές στο Μιλάνο | Το βιβλίο Gucci Prospettive n.1: Milano Ancora είναι γεγονός!

Το εκδοτικό αριστούργημα του οίκου Gucci από τον νέο Creative Director του οίκου Sabato De Sarno

Το Gucci Prospettive ενισχύει τη δέσμευση του νέου Creative Director του οίκου Gucci Sabato De Sarno στο να συνεχίζει και να υπογραμμίζει τον διάλογο μεταξύ της τέχνης και της μόδας. Οι εκδόσεις αυτές, για την ακρίβεια, θα συνοδεύουν κάθε συλλογή της Gucci. Ο Stefano Collicelli Cagol, Δόκτωρας και διευθυντής του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Luigi Pecci στο Prato και πρώην επιμελητής της Rome Quadriennale (2018-2021), επιμελήθηκε το πρώτο εγχείρημα, το Gucci Prospettive n.1, Milano Ancora.

Ερωτικές επιστολές στο Μιλάνο | Το βιβλίο Gucci Prospettive n.1: Milano Ancora είναι γεγονός!
GUCCI
Lucio Fontana Concetto spaziale, Attesa, 1964 Collezione privata © Fondazione Lucio Fontana, Milano, by Siae, 2023
GUCCI
0 Lucio Fontana στο studio5 - Taglio, Milano,1964

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ερωτική επιστολή προς το Μιλάνο. Στις σελίδες του, τα έργα τέχνης συναντούν τη λογοτεχνία, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τη μόδα και την ιστορία, με αποσπάσματα από την πολιτιστική και καλλιτεχνική ιστορία της πόλης, από τη μεταπολεμική περίοδο μέχρι σήμερα. Σε μια συνεχή αλληλεπίδραση, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν αντιμετωπίζουν το Μιλάνο ως έναν τόπο ομορφιάς και πραγματικότητας και, πέρα ​​από τις παραδοσιακές αφηγήσεις, φαντάζονται νέους χώρους και projects.

GUCCI
TOMBOYS DON’T CRY, January 1st, 2011. TBD’C Dyke Party - Medionauta, Milano, 2010-2011 © The Artist
GUCCI
Andrea Cocco, Andri, 2017 © The Artist
GUCCI
Antonio Paoletti
The covering of Leonardo da Vinci’s The Last Supper, in the refectory of the Convent of Santa Maria delle Grazie, made in 1940 to protect the work from the bombing of Milan in World War II.
​​​​​​

Τα έργα των Cristiano Rizzo, Martino Santori, Noura Tafeche και Valerio Eliogabalo Torrisi, που επιλέχθηκαν από τον Sabato De Sarno σε συνεργασία με την Accademia di Brera περιλαμβάνονται στην έκδοση και παρουσιάζονται σε μια pop up γκαλερί στη Via Fiori Chiari 5, πού θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.