Μουσείο Μπενάκη | Η νέα Art de la Table συλλογή έχει ελληνική ιδιοσυγκρασία

Το ιστορικό Μουσείο συνεργάζεται με έναν διεθνή θρύλο του interior design και "γεννά" art de la table δημιουργίες φέρνοντας την ελληνική χειροτεχνία στο σήμερα.

Ανέκαθεν, η Τέχνη δεν γνώριζε σύνορα και φραγμούς. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στο σύμπαν της φιλοξενούσε και φιλοξενεί οτιδήποτε δραπετεύει από τη νόρμα, καθώς και ό,τι την αναβαθμίζει ή την επαναφέρει στο προσκήνιο με τρόπο καινοτόμο και δημιουργικό. Πιστό σε αυτή τη συλλογιστική, το Μουσείο Μπενάκη συνεργάζεται με το περιοδικό – βίβλο του interior design, το Cabana και δημιουργεί ξεχωριστά art de la table items με καρδιά ριζωμένη στην ελληνική παράδοση και πινελιά μοντέρνα – προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του σήμερα.

Μουσείο Μπενάκη | Η νέα Art de la Table συλλογή έχει ελληνική ιδιοσυγκρασία
Μουσείο Μπενάκη Cabana

Φιλοτεχνημένη από τεχνίτες σε Ελλάδα, Ιταλία, Αίγυπτο και όχι μόνο, η συλλογή Benaki Museum Autumn Winter 2023 περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που προσδίδουν στοιχεία καλής ζωής και υψηλής αισθητικής στο επίσημο ή καθημερινό τραπέζι. Γιατί, δεν χρειάζεται να οργανώσετε ένα μεγάλο dinner ή lunch προκειμένου να "φορέσετε" στο τραπέζι τα καλά του. 

Μουσείο Μπενάκη Cabana
Μουσείο Μπενάκη Cabana

Ειδικότερα, στη δημιουργική αυτή συλλογή θα βρείτε τραπεζομάντιλα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη με διακοσμητικά στοιχεία από λαϊκά υφάσματα, κεραμικά καμωμένα στη Σίφνο, σερβίτσια ζωγραφισμένα στο χέρι από τεχνίτες στην Αθήνα και την Ούμπρια της Ιταλίας, λινές πετσέτες και μαξιλάρια κεντημένα στην Αίγυπτο, και πολλά ακόμη one-of-a-kind είδη σερβιρίσματος. Με τη σειρά τους, τα γυάλινα σκεύη αντιπροσωπεύουν την πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή ποτηριών Cabana, που αποτελείται από ποτήρια κρασιού, νερού, σαμπάνιας αλλά και μια ζωγραφισμένη στο χέρι κανάτα

Μουσείο Μπενάκη Cabana
Μουσείο Μπενάκη Cabana

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης για τη γέννηση της συγκεκριμένης συλλογής τον ευφάνταστο διάκοσμο υφασμάτων και κεραμικών από την Συλλογή Νεοελληνικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη, το εντυπωσιακό art de la table "αγκαλιάζει" τις ελληνικές ρίζες και τις συνήθειες που συγκροτούν ένα παραδοσιακό λοκάλ τραπέζι τη σημερινή εποχή

Μουσείο Μπενάκη Cabana
Μουσείο Μπενάκη Cabana

Η συλλογή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του Cabana και του Μουσείου Μπενάκη, η οποία περιλαμβάνει κείμενα, εικόνες, βίντεο και εκδηλώσεις. Μέρος των πωλήσεων θα διατεθεί απευθείας στο εμβληματικό Μουσείο υποστηρίζοντας το έργο του. Η φωτογράφιση της συλλογής έγινε στο σπίτι Patrick and Joan Leigh Fermor στην Καρδαμύλη με τις ατμοσφαιρικές εικόνες να φέρουν την υπογραφή του Miguel Flores-Vianna.