Έλενα Κουγιανού | Πώς είναι ένα 24ωρο της σχεδιάστριας κοσμημάτων

"Αισθάνομαι τυχερή που στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας μου κάνω κάτι που αγαπώ πολύ" σημειώνει η Έλενα Κουγιανού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων και ιδιοκτήτρια του καταστήματος Ουτοπία, Έλενα Κουγιανού περιγράφει στο Haprer's Bazaar μια χαρακτηριστική μέρα της.

08:00

Ξυπνάω χωρίς ξυπνητήρι το πρωί, κάτι που με βοηθάει να ξεκινήσει η ημέρα μου με ηρεμία. Απολαμβάνω να ακούω στο ραδιόφωνο τους αγαπημένους μου σταθμούς Best, Cosmos, En Lefko και Nostos πίνοντας γαλλικό καφέ και παίρνοντας το πρωινό μου.

08:30

Σημειώνω στην ατζέντα μου το πρόγραμμα της ημέρας και τακτοποιώ το σπίτι μου. Στο μυαλό μου έχω παράλληλα το κατάστημά μου με είδη διακόσμησης Ουτοπία καθώς και τη σειρά κοσμημάτων που σχεδιάζω, την Elena Kougianou Jewels. Έχει ενδιαφέρον πώς το ένα κομμάτι της δουλειάς μου συμπληρώνει το άλλο και καμία μέρα δεν είναι ίδια με την άλλη. Δε θα μπορούσα να ασχολούμαι επαγγελματικά με κάτι που δε με γεμίζει, οπότε αισθάνομαι τυχερή που στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας μου κάνω κάτι που αγαπώ πολύ.

08:45

Ετοιμάζομαι σχετικά γρήγορα. Δεν παραλείπω ποτέ να συνδυάσω τα ρούχα μου με κοσμήματα. Δένομαι με κομμάτια, αλλά ταυτόχρονα τα εναλλάσσω συνέχεια. Δεν αποχωρίζομαι το Cartier ρολόι μου, δώρο της μητέρας μου. Τα ρολόγια είναι για εμένα ένα είδος κοσμήματος, γι’ αυτό δε θα διάλεγα ένα smartwatch. Πριν φύγω από το σπίτι, φοράω πάντα το άρωμά μου, το "Cologne Franηaise" του οίκου Celine, κραγιόν της Jane Iredale καθώς και το βραχιόλι γούρι με το μότο "Create your own magic".

Έλενα Κουγιανού | Πώς είναι ένα 24ωρο της σχεδιάστριας κοσμημάτων

10:00

Φτάνοντας στη δουλειά μου, στο Κολωνάκι, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Τη μία μέρα μπορεί να έχω δειγματισμούς, την άλλη παραγωγή στο εργαστήριο κοσμημάτων μας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κάποια άλλη σχέδια-ειδικές παραγγελίες. Μου αρέσουν οι γρήγοροι ρυθμοί του κέντρου και η επικοινωνία με τους πελάτες, που πολλοί με τον καιρό έχουν γίνει φίλοι. Το να έχεις ένα κατάστημα είναι σαν να έχεις ένα μικρό παράθυρο στην κοινωνία. Κάθε Παρασκευή θα αγοράσω λουλούδια από τον Κυριάκο στη λαϊκή αγορά της οδού Ξενοκράτους. Στολίζω το μαγαζί και ανάβω τα αγαπημένα μου κεριά Rigaud ή True Grace. Ταξιδεύω συχνά στο Παρίσι για δουλειά, όπου λατρεύω να επισκέπτομαι ξανά και ξανά τις συλλογές του Musιe des Arts Dιcoratifs. Αγαπημένο ταξίδι στο Ιράν, με πηγή έμπνευσης το μουσείο κοσμήματος Treasury of National Jewels με μοναδικά κομμάτια και πλούσια ιστορία.

Έλενα Κουγιανού

15:00

Συνήθως κάνω ένα μικρό διάλειμμα για μεσημεριανό και συναντώ φίλους ή συνεργάτες. Αγαπημένα μέρη, τα εστιατόρια Φιλίππου και It στο Κολωνάκι.

18:00

Η ώρα που συνήθως ολοκληρώνω τη δουλειά μου. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα κάνω γυμναστική: spinning, Pilates ή functional.

Έλενα Κουγιανού

20:00

Λατρεύω που στην Αθήνα μπορώ εύκολα να συνεχίσω την ημέραμου πηγαίνοντας στο θέατρο ή σε μια γκαλερί (αγαπημένα μου, το Μουσείο Μπενάκη και η CAN Gallery) και μετά για φαγητό και ποτό με την παρέα μου. Αν δε βγω το βράδυ, το σπίτι μου συνήθως είναι γεμάτο φίλους ή μέλη της οικογένειάς μου. Κάτι που πάντα ήθελα είναι να έχω ένα "ανοιχτό" σπίτι. Αγαπημένο σημείο είναι η πορτοκαλί βιβλιοθήκη, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Άρη Ζαμπίκο, που εμπλουτίζω συνέχεια με βιβλία τέχνης και design, στα οποία ανατρέχω κάθε φορά που αναζητώ έμπνευση για να σχεδιάσω κάτι καινούριο, αλλά και με μυθιστορήματα. Τελευταίες προσθήκες είναι το "Complete Works" της Andrιe Putman, το "Monograph" της India Mahdavi και η "Νίκη" του Χρήστου Χωμενίδη.

Έλενα Κουγιανού

24:00

Πριν ξαπλώσω, κάνω τη βραδινή μου τελετουργία ομορφιάς: χρησιμοποιώ το Cleansing Lotion για καθαρισμό και την κρέμα ματιών της Environ, καθώς και το brow serum της RevitaLash.