Valentino | Το νέο Flagship Store του οίκου φέρνει την ιταλική ιδιοσυγκρασία στην "καρδιά" της Νέας Υόρκης

Ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, Ready-To-Wear spots, ιταλική φινέτσα δίνουν το δικό τους ραντεβού με το φιλόμουσο κοινό στη νέα Boutique του οίκου Valentino στη Madison Avenue.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο σύγχρονος, κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της Νέας Υόρκης και η φινετσάτη διαχρονικότητα του Μιλάνου αποτελούν δύο διαφορετικές εκφάνσεις αυτό που ορίζεται ως σύμπαν της μόδας. Στον επίγειο κόσμο του Valentino, τα δύο – φαινομενικά αλλιώτικα – πρόσωπα ενώνονται. Σε συγκεκριμένη τοποθεσία. Στη Madison Avenue, εκεί που η εκλεκτική προσωπικότητα της υψηλής ραπτικής συναντά τον σημερινό bold χαρακτήρα της τέχνης και του interior design

Το νέο Flagship Store του βέρα Ιταλιάνου οίκου μόδας μπορεί να έχει στην αριθμητική του φαρέτρα μόλις λίγες ημέρες ζωής, όμως, έχει κατορθώσει να σαγηνεύσει τις απαιτητικές αισθήσεις της παγκόσμιας φιλόμουσης κοινότητας που επενδύει στο στιλ και φροντίζει επιμελώς για την εμφάνισή της. Μετρώντας σχεδόν 1.140 τετραγωνικά μέτρα σε εμβαδόν, το Premium Flagship Store του οίκου έχει luxury αισθητική, έντονα χρωματικά διαλείμματα στην παλέτα, γεωμετρικό σχεδιασμό και τρεις ορόφους για να ξεδιπλώνει την πλούσια ιστορία και την αέναη δημιουργικότητα των ανθρώπων του

Κάθε όροφος διαθέτει μια μοναδική οπτική αφήγηση που βασίζεται σε χρωματικές συνθέσεις και προσεκτικά επιμελημένες παλέτες υλικών, με τη χρήση του εμβληματικού κόκκινου τόνου από τον οίκο να προσθέτει νότες συναισθήματος στην αυστηρά επιβλητική ιδιοσυγκρασία του κτιρίου. 

Κατά την είσοδο, οι επισκέπτες διαπερνούν τις μεγάλες διπλές πόρτες με γλυπτά μαρμάρινα χερούλια, εμπνευσμένα από τα έργα καλλιτεχνών, των οποίων οι δημιουργίες εμφανίζονται στα καταστήματα Valentino σε όλο τον κόσμο.

Ο κύριος όροφος διαθέτει αρκετά σημεία που σαγηνεύουν την προσοχή, με την εξέχουσα βιτρίνα (προ)οπτικής να ξεχωρίζει χάρη στο πράσινο στοιχείο που επικρατεί στην έκταση της. Το παρασκήνιο του συγκεκριμένου ατμοσφαιρικού artwork φέρνει στο προσκήνιο ποικίλες δημιουργίες φωτισμένες – μεταφορικά αυτή τη φορά – από διαφορετικές οπτικές του εμβληματικού Rosso Valentino. Στα δεξιά, ένας ειδικός χώρος για παπούτσια διαθέτει δάπεδα και καθίσματα από κόκκινο δέρμα, δημιουργώντας μία άψογα ισορροπημένη αντιθετική ατμόσφαιρα και παλέτα. Στα αριστερά, συναντάται ένας χώρος αφιερωμένος στη συλλογή Ready-to-Wear, ο οποίος διαχωρίζεται από το κυρίως μενού με ράφια από σκυρόδεμα. 

Στον δεύτερο όροφο, οι παρουσιάσεις της γυναικείας συλλογής Ready-to-Wear του Valentino ορίζονται από μια γιγαντιαία δομή κόκκινης λακαρισμένης ντουλάπας και ασορτί καθίσματα, μία μικρή εισαγωγή στην αδιαμφισβήτητη Luxury πτηχή του οίκου. Στο σημείο αυτό, οι επισκέπτες μπορούν να γίνουν μέλος ενός μοναδικού Valentino-inspired ταξιδιού, εμπνευσμένο από την ιταλική φιλοξενία, με δύο χώρους VIP, των οποίων το ελεφαντόδοντο περιβάλλον παραπέμπει στα εργαστήρια του οίκου. Κάθε ένας από αυτούς περιλαμβάνει ένα σαλόνι και ένα ξεχωριστό δοκιμαστήριο – μία πολυτελής προσομοίωση της αγοραστικής εμπειρίας σε ένα κατάστημα του οίκου. 

Κάτω από τις σκάλες, ξεδιπλώνεται μια διαφορετική χρωματική αφήγηση, που οδηγεί σε έναν ειδικό χώρο για τις ανδρικές συλλογές του οίκου. Δίπλα σε αυτόν, δημιουργείται ένα πιο ζεστό περιβάλλον με λιλά δάπεδο, στήλες με καθρέφτες, προσαρμοσμένες γυάλινες οθόνες. 

Τέλος, ο ημιώροφος, που βλέπει προς το ισόγειο της μπουτίκ, θα αφιερωθεί σε προσωρινές εκθέσεις τέχνης για να ενισχύσει το έργο ενός ποικίλου φάσματος γκαλερί και ιδρυμάτων με τα έργα του Mario Schifano να έρχονται στο προσκήνιο