6 ιδέες διακόσμησης με έμπνευση από την ταινία The Holiday

Πόσες φορές δεν έχετε ευχηθεί να μοιάζει το σπίτι σας με την υπαίθρια κατοικία όπου φιλοξενείται η Cameron Diaz;

Η Nancy Meyers έχει σκηνοθετήσει μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες των γιορτών. Από το 2006, που έκανε πρεμιέρα, μέχρι σήμερα το The Holiday είναι σταθερά στις λίστες μας. Η έμπνευση που προσφέρει δεν αφορά μόνο τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και τη διακόσμηση. Πόσες φορές δεν έχετε ευχηθεί να μοιάζει το σπίτι σας με την υπαίθρια κατοικία όπου φιλοξενείται η Cameron Diaz; Το όνειρο να ζούμε χαλαρά, με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι στην επαρχία της Αγγλίας μπορεί να μην είναι εφικτό αλλά μπορούμε να πάρουμε ιδέες για την αισθητική του σπιτιού μας. 

Το cottagecore είναι μία τάση που αναδείχθηκε στην καραντίνα. Είναι επίσης γνωστό ως farmcore ή countrycore. Κήποι με πρασινάδα και λουλούδια, ζώα και ανάλογα outfits είναι τα χαρακτηριστικά της τάσης αυτής και βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο Rosehill Cottage. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές ιδέες για να την προσαρμόσετε στο σπίτι σας στην πόλη. 

Αναντιστοιχία στο έπακρο

Πιάτα, μαξιλάρια, αμπαζούρ. Συγκεντρώστε όλα τα vintage κομμάτια που μπορείτε να βρείτε σε αφθονία σχεδίων και υφασμάτων. Έπειτα ανακατέψτε τα για να δημιουργήσετε έναν χώρο με πολλαπλές προσωπικότητες. 

Γήινοι τόνοι

Επιλέξτε ουδέτερα και απαλά παστέλ χρώματα. Η χρωματική αυτή παλέτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή. Με μια σειρά από υφάσματα και σχέδια μπορεί να δώσει ανάσα στον χώρο σας. 

Ατμόσφαιρα με φωτισμό

Λάμπες σε κάθε επιφάνεια. Θα προσδώσουν ζεστασιά στον χώρο. 

Φυσικά υλικά

Για να προσεγγίσετε την αισθητική του cottagecore θα πρέπει να προσθέσετε στον χώρο σας rustic έπιπλα και διακοσμητικά κομμάτια που είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά. Από ξύλινες καρέκλες μέχρι πλεκτά καλάθια. 

Έμφαση στα floral

Τα υφάσματα με λουλούδια, τα βοτανικά σχέδια και τα μπουκέτα με αποξηραμένα ή φρέσκα λουλούδια προσθέτουν μία ρομαντική πινελιά. 

Βιβλία παντού

Καμία αγγλική εξοχική κατοικία δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια ζεστή γωνιά για διάβασμα. Η Iris, η ηρωίδα που υποδύεται η Kate Winslet, έχει δημιουργήσει στο σπίτι της τον παράδεισο των βιβλιόφιλων. 

Διαβάστε Επίσης