Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη επαναπροσδιορίζει την προσέγγιση της αρχιτεκτονικής σήμερα στοχεύοντας στο απροσδόκητο

Στο αλληγορικά ρεαλιστικό σύμπαν των Karalasos Operaday Architects, η αυθεντικότητα ενός χώρου ανάγεται στο σπουδαιότερο ατού του.

Στον κόσμο των Karalasos Operaday Architects, ως επιτυχημένο παρόν ορίζεται εκείνο που ριζώνει σε στέρεο παρελθόν και οραματίζεται με τόλμη και ελευθερία το μέλλον. Εκείνο που δεν διστάζει να χαράξει τις δικές του γραμμές, τα προσωπικά του μονοπάτια, τη διαδρομή στην οποία προορισμός δεν είναι άλλος από ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον. Εκείνο που σκιαγραφεί το τώρα έχοντας την οπτική του εστιασμένη στο αύριο και τη μνήμη του σε όσα διακρίνει και απορροφά από το παρελθόν.

Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη επαναπροσδιορίζει την προσέγγιση της αρχιτεκτονικής σήμερα στοχεύοντας στο απροσδόκητο
       Local Εστιατόριο

Το να δημιουργηθεί ένας χώρος, σωστά δομημένος και προονοητικά κατασκευασμένος, δεν είναι κάτι απλό. Είναι, όμως, μία διαδικασία, η οποία – αν φέρει τις σωστές υπογραφές με έμπνευση και έμπειρο Portfolio – μπορεί να επαναδιαμορφώσει την αρχιτεκτονική αισθητική και οπτική με την οποία επιλέγει ο καθείς να σχεδιάσει το δικό του καταφύγιο ή στέγαστρο της επαγγελματικής του επιτυχίας. 

Θεσσαλονίκη αρχιτεκτονική Publi
       ΚΛΕΑ Bakery
Θεσσαλονίκη αρχιτεκτονική Publi
       Τερκενλής Bakery Patisserie

Εμπιστευόμενο τους ουδέτερους τόνους, τη ρουστίκ ιδιοσυγκρασία που αβίαστα προσδίδει επιβλητικότητα, τις καθαρές γραμμές, τις βασικές αρχές της γεωμετρίας και της σκέψης που εύλογα τη χαρακτηρίζει, επιδιώκοντας συγχρόνως την εξάντληση των υλικών πόρων, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο από τη Θεσσαλονίκη αξιοποιεί το παρελθόν για να αποκωδικοποιήσει το σήμερα στοχεύοντας όχι στο αύριο, αλλά στο αέναο απροσδόκητο.

Θεσσαλονίκη αρχιτεκτονική Publi
       The Noon Cafe, All Day Cafe Bar

Ήταν το 2013, όταν ο Βασίλης Καραλάζος και ο Ιωάννης Ανεστίδης αποφάσισαν να συνυπάρξουν σε έναν απτό διάλογο αρχιτεκτονικής και αισθητικής ενώνοντας τα εφόδια τους σε ένα (κατα)δικό τους αρχιτεκτονικό γραφείο, τους Karalasos Operaday Architects. Δέκα χρόνια μετά, οι δύο σπουδαίοι επαγγελματίες του είδους και φίλοι υπογράφουν στο παρασκήνιο σημαντικές αρχιτεκτονικές σελίδες στο βιβλίο ιστορίας της Θεσσαλονίκης με τα ονόματά τους να έχουν αναχθεί σε συνώνυμο μίας κτιριακής αισθητικής προσέγγισης που υπερβαίνει το σήμερα με φαντασία και ρεαλισμό.

Θεσσαλονίκη αρχιτεκτονική Publi
       Gatsby Live Theater Night Club

Αν ρωτήσετε τους ανθρώπους πίσω από το Karalasos Operaday Architects ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας, θα σας απαντήσουν ότι η ειδοποιός τους διαφορά συνίσταται στην προσέγγισή τους. Ανεξάρτητα από μέγεθος χώρου και επιθυμητού κόστους υλοποίησης, η προσέγγιση κάθε έργου, μετά από εμπειρία τριών δεκαετιών, βασίζεται στον διάλογο, στην ανάλυση δεδομένων και αιτούμενων στοχεύει στην υλοποίηση ξεκάθαρων ζητούμενων: την αποσαφήνιση και αποτελεσματικότητα της εκάστοτε επιχειρηματικής και όχι μόνο δραστηριότητας. Η προσέγγιση αφορά όλους τους χειρισμούς ενός συνολικού σχεδιασμού και επεμβάσεων, με έμφαση στις ιδιοκατασκευές επενδύσεων και επίπλωσης που αναδεικνύουν τον διαφορετικό χαρακτήρα κάθε χώρου.

Θεσσαλονίκη αρχιτεκτονική Publi
       Τερκενλής Patisserie στην Αριστοτέλους

Ακροβατώντας ανάμεσα στην αυστηρή γραμμικότητα και τη σκόπιμη ανατροπή της, οι Karalasos Operaday Architects εγγυώνται τη δημιουργία κτιρίων με έντονο χαρακτήρα, πολυσχιδή προσωπικότητα, αυστηρό ταπεραμέντο. Μία διαφορετική απεικόνιση της πολυτέλειας που αφουγκράζεται την ουσία της και αγκαλιάζει τις industrial πτυχές της. Η καθαρότητα των γραμμών, η πολλαπλότητα των αναφορών, η αρμονικότητα των τόνων και η εξάντληση των ορίων, υλικών και τεχνικών επεξεργασίας, ο σχολαστικά λεπτομερής σχεδιασμός του συνόλου, η σημειολογία στο παρασκήνιο της δημιουργίας είναι κοινά στοιχεία στο σύνολο των έργων του αρχιτεκτονικού γραφείου που μετρά περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας.

Θεσσαλονίκη αρχιτεκτονική Publi
       Noma Concept Store
Θεσσαλονίκη αρχιτεκτονική Publi
       Kazbah Bar Restaurant

Αρνούμενοι να οριοθετήσουν τον χώρο σε συγκεκριμένη καμπή του χρόνου και να τον υποτάσσουν σε εφήμερες τάσεις, οι δύο έξπερτ της αρχιτεκτονικής σχεδιάζουν εγκαταστάσεις με βάση την ιδιοσυγκρασία τους με στόχο να διατηρήσουν σε βάθος χρόνου το πιο σημαντικό – ίσως – στοιχείο της ύπαρξης τους. Την αυθεντικότητά τους.

Πληροφορίες
W: www.karalasos.gr
Γρηγορίου Παλαμά 8, Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 221731
M: info@karalasos.gr