"Εκπληκτικό", αναφωνεί η Martha Stewart όσο δοκιμάζει μία από τις δημιουργίες που ο chef σερβίρει στο νέο hub υψηλής ραπτικής, γαστρονομίας και πολυτελούς ζωής του οίκου Louis Vuitton στη Νέα Υόρκη. Δεν έχει άδικο. Το αποτέλεσμα φαίνεται εξαιρετικό με τη γεύση και τα αρώματα του Le Café Louis Vuitton να διαπερνούν την οθόνη και να μεταδίδουν τη χριστουγεννιάτικη (γλυκιά) μαγεία από την πόλη που όλα είναι δυνατά στον καθένα από εμάς.
Αυτός είναι ο πυρήνας του οίκου Louis Vuitton. Μία σύμπραξη τεχνών που πηγάζει από την μόδα και σαν ορμητικός - μα, πάντα, lush – πίδακας μεταπηδά σε κάθε μορφή σύγχρονης τέχνης και ζωής. Ένα όραμα, για το οποίο αφενός ο ομώνυμος ιδρυτής του μόχθησε αρκετά και αφετέρου αποκρυσταλλώνεται με αριστοτεχνική μαεστρία στο νέο σπίτι του γαλλικού οίκου μόδας στο Manhattan.
Λίγα μόλις βήματα από το δημοφιλές κατάστημα του οίκου στη 57th Avenue, το ευφυές αρχιτεκτονικά κτίριο Art Deco ξεχωρίζει με την τεράστια κάτοψη παραθύρων και το πολυσχιδές design, ενώ η εσωτερική κάτοψη συνοψίζει ένα παιχνίδι αντιθέσεων που οδηγούν αβίαστα στην αρμονία. Την ισορροπία, την οποία ο οίκος Louis Vuitton εκπροσωπεί από την πρώτη μέρα ίδρυσης του.
Η ταυτότητα του οίκου γίνεται αντιληπτή από την πρώτη στιγμή. Από το φωτεινό αίθριο, αφετηρία ενός εντυπωσιακού γλυπτού σε σχήμα κορμού, το οποίο συντίθεται από Courrier Lozine 90 δημιουργημένα σε συνεργασία με τον Shohei Shigematsu του OMA. Μία μνημειώδης εγκατάσταση με αφετηρία το ισόγειο και τελικό προορισμό τον πέμπτο όροφο αυτού του πολύπλευρου culture spot.
Ο πρώτος όροφος του καταστήματος είναι αφιερωμένος στα δερμάτινα είδη, ενώ οι επόμενοι φιλοξενούν γυναικεία και ανδρικά ρούχα, αποκλειστικές συλλογές και concept καταστήματα όπως το Le Café Louis Vuitton και το ειδικά σχεδιασμένο spot για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Στον τέταρτο όροφο, το Le Café Louis Vuitton προτείνει μία ειλικρινά μοναδική εμπειρία, η οποία έχει καταφέρει να σαγηνεύσει τους απανταχού bon viveurs σερβίροντας full house ιδιοσυγκρασία για τους επόμενους δύο μήνες. Σχεδιασμένο ως χώρος καφέ και βιβλιοθήκης, το Le Café προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι από εκείνα που πρέπει να βιώσετε έστω και μία φορά στη ζωή σου. Πρόκειται για μία συμμαχία φινέτσας και δημιουργικότητας, ενορχηστρωμένη από τους σεφ Christophe Bellanca και Marie George υπό τους Γάλλους σεφ Arnaud Donckele και Maxime Frédéric. Στο μενού θα βρείτε, ραβιόλια αστακού με τρούφα και ανάγλυφο το λουλούδι Monogram, τάρτες Damier γεμιστές με υλικά εποχής, Croque Monsieur και γαστριμαργικές προτάσεις που έχουν σαγηνεύσει τους ουρανίσκους του Παρισιού και του St. Tropez.
Ο χώρος διαθέτει σοφή διαρρύθμιση, η οποία διακρίνεται στην κύρια τραπεζαρία, σε ένα μπαρ και ένα reading corner για συνολικά 70 θέσεις. Στους τοίχους, οι αναγνωστικές επιλογές της Louis Vuitton δημιουργούν ένα book inspired σκηνικό με περισσότερα από 600 βιβλία, τα οποία μπορούν να αγοραστούν απευθείας από τα ράφια πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας του γεύματος.
Κερασάκι στην απολαυστική τούρτα (sic) η fine boutique σοκολάτας, η οποία ολοκληρώνει τρυφερά τόσο κάθε lunch ή dinner date αλλά και την επίσκεψή μας στον πολυχώρο. Μετά την επιτυχία που σημείωσε στο Παρίσι, τη Σιγκαπούρη και τη Σαγκάη, το "Le Chocolat Maxime Frédéric" στο Louis Vuitton πραγματοποιεί την νέα επίσημη εμφάνισή του στις ΗΠΑ, προσφέροντας μια σειρά από κλασικές σοκολάτες, μπομπονιέρες φουντουκιού και μουσικά κουτιά σε σχήμα Vivienne - φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από σοκολάτα. Φαντάζεστε κάτι καλύτερο;
Πολύ περισσότερο από έναν pop-up χώρο, το Louis Vuitton 57th Street NYC είναι μια πρόσκληση για να ανακαλύψετε το σύμπαν του πολυτελούς από μια νέα ελκυστική (προ)οπτική, μία καθηλωτική εμπειρία όπου η Τέχνη, ο πολιτισμός και η γαστρονομία συνυφαίνονται σε ένα art de vivre πέπλο.