Τα food trends του 2025: Πώς, τι και γιατί θα τρώμε φέτος

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι θα βγει από την οικουμενική κατσαρόλα τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω τάσεις που, πιθανότατα, θα σερβιριστούν πολύ σύντομα.

Να 'μαστε πάλι εδώ. Σε εκείνη ακριβώς τη γαστρονομική ρωγμή της χρονιάς, στο ξεκίνημά της, όπου άπαντες (κατα)στρώνουν τραπέζι, πλάνα και ελπίδες. Το αυτό ισχύει και για το φαγητό, με εστιάτορες, experts από το food industry, σεφ, εταιρείες και, κυρίως, δημοσιογράφους γεύσης (+ foodies) να ασχολούνται -και να προσπαθούν να μαντέψουν- με τις τάσεις που θα τρέξουν το σύμπαν της ευ τρώγειν περίστασης. Τα food trends του 2025 λοιπόν. Μπορεί και όχι. Αλλά σε κάθε περίπτωση προχωράμε. Και τρώμε. 

Θα μπει πολλή σάλτσα

Από viral βινεγκρέτ και σπιτικά κέτσαπ μέχρι πάστες απροσδόκητων υλικών και συμπυκνωμένους ζωμούς, είδαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στα εστιατόρια το 2024, που εύκολα ή με λίγη περισσότερη φαντασία θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πεδίο της (όποιας) 'σάλτσας'. Ακριβώς αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και το 2025 με πάσης φύσεως ραντς, τσιμιτσούρι, τζατζίκια, χόιζιν, χαρίσες, ρομέσκο, σάλσες και μάτσα μπορείς να φανταστείς. Ευχόμαστε με την ίδια συνεπή έως τώρα νοστιμιά (στις περισσότερες των περιπτώσεων). Προσωπική επιθυμία; Να μην προσαρμόζεται (τουλάχιστον όχι σε όλα, μα όλα, τα πιάτα) μαζί με τα κυρίως υλικά της εκάστοτε πρότασης αλλά να υπάρχει και η επιλογή να φτάνει στο πλάι, για βούτες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο athinorama.gr