Στο εσωτερικό μίας σουίτας σχεδιασμένη από τον Francis Ford Coppola

Ο θρυλικός σκηνοθέτης οραματίστηκε ένα εντυπωσιακό penthouse για τo ιστορικό Lutetia στο Παρίσι.

Το St. Germain Penthouse by Coppola του ιστορικού Hôtel Lutetia στο Παρίσι σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Francis Ford Coppola, ο οποίος, μαζί με την κόρη του Sofia Coppola, είναι εδώ και χρόνια σταθεροί επισκέπτες του ξενοδοχείου. Η καινούργια αυτή σουίτα, ολοκληρώνει τη συλλογή των επτά Signature Suites του ξενοδοχείου, με την καθεμία να τιμά ένα θέμα ή πρόσωπο που παραπέμπει στο Παρίσι, όπως η Haute Couture και η Josephine Baker.

Σε αυτό το ιστορικό ξενοδοχείο του Παρισιού, που άνοιξε τις πόρτες του το 1910, το κλασικό στοιχείο εναρμονίζεται με το σύγχρονο και πολλές διάσημες προσωπικότητες έχουν βρει την έμπνευση που αναζητούσαν στο ένδοξο παρελθόν του. Η Sonia Rykiel επανασχεδίασε το ακίνητο στη δεκαετία του '80 με τον γλύπτη Arman, δημιουργώντας τις δικές τους σουίτες. Ο David Lynch άνηκε επίσης ανάμεσα στους εκλεκτούς φιλοξενούμενους του Lutetia, και η σουίτα του βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου φιλοξενούνται οι δημιουργίες του. Ωστόσο, η περίφημη "σκοτεινή πλευρά" του Lynch δεν αποτυπώθηκε στην ατμόσφαιρα της σουίτας, αφού ο auteur κράτησε το art deco στυλ του ξενοδοχείου, επιλέγοντας απαλά και ζεστά σχέδια. 

Στο εσωτερικό μίας σουίτας σχεδιασμένη από τον Francis Ford Coppola

Στη νέα εποχή του ξενοδοχείου, το St. Germain Penthouse σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Jean-Michel Wilmotte. Η σουίτα αναδεικνύει τόσο τη μαγική της τοποθεσία όσο και την κινηματογραφική τέχνη του σκηνοθέτη, με χειροποίητα artworks από την προσωπική συλλογή του Coppola καθώς και μοναδικά αναμνηστικά ταινιών που διακοσμούν το χώρο. Κατά την είσοδο στη σουίτα, οι επισκέπτες συναντούν πρώτα ένα ευρύχωρο σαλόνι που εκτείνεται σε μια επιπλωμένη βεράντα. Ένα πολυτελές υπνοδωμάτιο δίπλα στο κύριο μπάνιο με μάρμαρο Carrera και μια walk-in ντουλάπα ολοκληρώνουν αυτό το επίπεδο.

​​​​​​​
coppola

coppola
coppola

Η ξεχωριστή ματιά του αρχιτέκτονα γίνεται αισθητή μέσα από τον ιδιαίτερο φωτισμό και τα bespoke έπιπλα. Οι επιλογές του σκηνοθέτη δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακές, ενώ προσφέρουν μία μοναδική περιήγηση στην κοινωνική και οικογενειακή ζωή αυτού του θρυλικού δημιουργού, μέσα από σενάρια, εικόνες και προσωπικές φωτογραφίες. Ένα οικογενειακό πορτρέτο και γλυπτά από την ιδιωτική συλλογή του Coppola αντικατοπτρίζουν το προσωπικό του στυλ, ενώ τα φιλμ, οι φωτογραφικές μηχανές και οι αυθεντικές σελίδες από το αντίγραφο του μυθιστορήματος του Mario Puzo, The Godfather, με σχόλια κατά την προετοιμασία της ταινίας, απεικονίζουν την καριέρα και τα θρυλικά του έργα. 

Φωτογραφίες: Hôtel Lutetia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ