Ανοίγει ξανά μία από τις πιο δημοφιλείς περιπατητικές διαδρομές του Cinque Terre

Το μονοπάτι που συνδέει τα χωριά Riomaggiore και Manarola θα είναι και πάλι προσβάσιμο μετά από 11 χρόνια.

Το Cinque Terre αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της ιταλικής ριβιέρας. Για τους επισκέπτες, οι περιπατητικές διαδρομές του Cinque Terre, ένα δίκτυο μονοπατιών που συνδέουν το ένα χωριό με το άλλο, ήταν ανέκαθεν ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσουν την περιοχή. Τώρα, ένα από τα πιο αγαπημένα μονοπάτια πεζοπορίας του Cinque Terre - και με την πιο δημοφιλή θέα στη θάλασσα - έχει προγραμματιστεί να ανοίξει εκ νέου για το κοινό μετά από 11 χρόνια.

Η απόφαση να ανοίξει ξανά το Lovers 'Lane, το σύντομο αλλά υπέροχο μονοπάτι του ενός χιλιομέτρου που συνδέει τα χωριά Riomaggiore και Manarola, ανακοινώθηκε από το Εθνικό Πάρκο Cinque Terre. Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Λιγουρίας, Giovanni Toti, δήλωσε στα ιταλικά ΜΜΕ ότι "είναι απαράδεκτο" ένας από τους πιο διάσημους χώρους της περιοχής να παραμένει κλειστός για τόσα χρόνια. 

Οι προγραμματισμένες ανακαινίσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και η τοπική κυβέρνηση εκτιμά ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια - τουλάχιστον μέχρι το 2023 - για να ολοκληρώσουν το εκτεταμένο έργο. Η διαδρομή έκλεισε το 2012, μετά από τον τραυματισμό τεσσάρων τουριστών σε μια κατολίσθηση, με εκκλήσεις για νέες εφαρμογές ασφάλειας και αποκατάστασης.