"Le Beaujolais Nouveau est arrivé" είναι η φράση που ανυπομονούν να ακούσουν οι λάτρεις του 'φρέσκου' γαλλικού κρασιού. Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, το Beaujolais Nouveau κυκλοφόρησε την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας για πολλούς την έναρξη της γιορτινής περιόδου.
Σε αντίθεση με άλλα γαλλικά κρασιά, το Beaujolais αμέσως μετά τη συγκομιδή (τα βαρέλια μεταφέρονται στους δρόμους προς τα καταστήματα), είναι δημοφιλές (λόγω της οικονομικής του τιμής) και δεν παίρνει τον εαυτό του πολύ σοβαρά (πωλείται μαζικά στην αγορά).
Φρουτώδες, ζωηρό και ελαφρύ, το Beaujolais είναι ένα κόκκινο κρασί που προέρχεται από την ποικιλία Gamay, σερβίρεται δροσερό (για να αναδειχθούν τα φρέσκα αρώματά του) και πρέπει ιδανικά να καταναλώνεται μέσα στους επόμενους μήνες. Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται με τα χέρια, ενώ η ζύμωσή του διαρκεί περίπου δύο μήνες.
Beaujolais Nouveau 2019, Georges Duboeuf
Η γεύση του κλασικού - και μάλλον ευρύτερα διαθέσιμου - Beaujolais Nouveau, φέτος έχει άφθονη γεύση φρούτων. Ο Duboeuf, που θεωρείται το βασικό πρόσωπο πίσω από το φρέσκο κρασί, εμφιαλώνει επίσης ένα Beaujolais-Villages Nouveau, το οποίο έχει ακόμη περισσότερο σώμα και βάθος.