Plant-based revolution | Η επανάσταση στο φαγητό είναι ειρηνική

Και βρίσκεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα food trends για το 2020.

Η άνοδος των CBD προϊόντων και του vegan κρέατος, μαζί με τις φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες, αποτέλεσαν τις κυρίαρχες τάσεις στο φαγητό για τη φετινή χρονιά. Στην εκπνοή του 2019, το Whole Foods επανέρχεται με νέες προβλέψεις και όπως όλα δείχνουν, το μεγαλύτερο food trend του 2020 θα είναι μια ειρηνική επανάσταση που θα ξεκινήσει από τα φυτά.

Για το 2020, το Whole Foods προβλέπει την αύξηση του δυναμικού της αναγεννητικής γεωργίας (και εναλλακτικές χρήσεις της γης), των τροφίμων της Δυτικής Αφρικής και τα προϊόντων κρέατος φυτικής προέλευσης. Περισσότερα από 50 μέλη της ομάδας της εταιρείας - συμπεριλαμβανομένων των αγοραστών, μαγείρων και τοπικών καλλιεργητών (local foragers) - δημιούργησαν μια λίστα προβλέψεων με βάση τα προϊόντα, τις προτιμήσεις των καταναλωτών και τις εκθέσεις της βιομηχανίας τροφίμων και ευεξίας. 

Plant-based revolution

Το 2020, η καινοτομία των φυτικών προϊόντων θα συνεχίζει να ανθίζει αποτελώντας ένα κομμάτι της ευρύτερης τάσης του προτείνει ένα πιο "καθαρό" lifestyle. Η χρήση του όρου "plant-based" θα γίνει ακόμα πιο mainstream: "η βιομηχανία του φαγητού και οι startup εταιρείες συγκεκριμένα δέχονται την πρόκληση να παραδίδουν πιο ξεκάθαρες εναλλακτικές κρεάτων και γαλακτοκομικών, εμπλουτισμένες με περισσότερα θρεπτικά συστατικά" σύμφωνα με τα Innova Market Insights.

Storytelling και sustainability είναι δύο ακόμα τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη νέα χρονιά. Πλέον, οι καταναλωτές δείχνουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ιστορία πίσω από τα προϊόντα και τον τρόπο παραγωγής τους. Το upcycling γίνεται το νέο recycling και οι εταιρείες αναζητούν νέους τρόπους για μια πιο zero-waste προσέγγιση δίνοντας αξία στα υποπροϊόντα, και εστιάζουν στην ανάπτυξη βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων για τις συσκευασίες τους.

Ένα μαγαζί πρότυπο στο κέντρο της Αθήνας

Plant-based revolution | Η επανάσταση στο φαγητό είναι ειρηνική

Το Wild Souls άνοιξε πριν από λίγο καιρό στην οδό Βουλής 36 και φαίνεται ότι "υπακούει" στη μεγαλύτερη τάση του 2020. Με τους ξηρούς καρπούς να αποτελούν το βασικό προϊόν, το Wild Souls σας δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτείτε φρέσκο βούτυρο από 100% ξηρούς καρπούς, όπως τα κάσιους, το οποίο παρασκευάζεται τη στιγμή της παραγγελίας. Οι ξηροί καρποί και το σουσάμι γίνονται τα κύρια συστατικά για τις αλμυρές και γλυκές γεύσεις του καταλόγου, όπως ο χαλβάς και το πλατό φυτικών τυριών. Από το μενού απουσιάζει η ζάχαρη όπως και κάθε άλλο επεξεργασμένο συστατικό. Οι μαρμελάδες, για παράδειγμα, φτιάχνονται με 70% φρούτο και διατηρούνται αποκλειστικά με λεμόνι. 

wild souls

Το Wild Souls δεν χαρακτηρίζεται ως vegan μαγαζί (κάτι που προφανώς και είναι) γιατί η φιλοσοφία του διευρύνεται γύρω από τον ολοκληρωτικό σεβασμό στη φύση και την άγρια ομορφιάς της. Αυτό μεταφράζεται με καθαρή αξιοποίηση των - φυτικών πάντα- πρώτων υλών και τη χρήση συσκευασιών που είναι απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ