Greeks Bearing Gifts | Ένα ελληνικό brand με διεθνείς ορίζοντες και άριστη αισθητική

Η Βάλια Πατέρα και η Μαρία Λαιμού μιλούν στο harpersbazaar.gr για το ιδιαίτερο concept τους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Greeks Bearing Gifts είναι ένας shopping προορισμός με λονδρέζικη βάση, αλλά ελληνικό όνομα και ψυχή. Από πίσω του εξάλλου βρίσκονται δυο Ελληνίδες, που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα, η Βάλια Πατέρα και η Μαρία Λαιμού, οι οποίες αποφάσισαν να ενώσουν το κοινό τους πάθος για τα ιδιαίτερης αισθητικής αντικείμενα με προέλευση απ' όλο τον κόσμο και να δημιουργήσουν ένα κατάστημα που θα προσφέρει προτάσεις για δώρα τα οποία είναι μοναδικά.

Λόγω της πανδημίας, τα σχέδια άλλαξαν και αντί για φυσικό κατάστημα, οι δύο γυναίκες προχώρησαν στη δημιουργία μίας online shopping πλατφόρμας που συγκεντρώνει προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας, από καλλιτέχνες και δεξιοτέχνες τεχνίτες απ' όλο τον κόσμο, και κάνει προτάσεις για προσωπικά δώρα και αντικείμενα για το σπίτι. Μάλιστα, στην ενότητα Inspiration θα βρείτε προτάσεις ανά θέμα με τον Φεβρουάριο να είναι αφιερωμένος στον μήνα του Έρωτα (Red February).

Η Βάλια Πατέρα και η Μαρία Λαιμού μίλησαν στο harpersbazaar.gr για το ιδιαίτερο concept τους που ταξιδεύει τις ελληνικές ιδέες σ' όλο τον κόσμο!

Greeks Bearing Gifts | Ένα ελληνικό brand με διεθνείς ορίζοντες και άριστη αισθητική

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Greeksbearingifts.com; Ποιο είναι το βασικό όραμα και η φιλοσοφία πίσω από αυτό;

Η ιδέα μας γεννήθηκε πριν από 3-4  χρόνια όταν συζητούσαμε να ανοίξουμε ένα δικό μας κατάστημα στο Λονδίνο όπου κατοικούμε, με συλλογές από αγαπημένα αντικείμενα προερχόμενα από σχεδιαστές, καλλιτέχνες και τεχνίτες που έχουμε γνωρίσει και θαυμάζουμε το concept, την ποιότητα και την αισθητική τους. Καθώς ήρθαμε όλοι αντιμέτωποι με την πανδημία, τα σχέδια μας έπρεπε να ακυρωθούν ή να αλλάξουν και έτσι προχωρήσαμε στην ιδέα του online curation, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας αλλά με κομψό και διασκεδαστικό στυλ. Στόχος μας, να παρουσιάσουμε στην αγγλική αγορά αλλά και σε άλλες χώρες, ένα brand με ελληνικό όνομα, αλλά πλαισιωμένο από ιδιαίτερης αισθητικής προϊόντα προερχόμενα από διαφορετικά μέρη του κόσμου, δηλαδή ένα ελληνικό brand με διεθνείς ορίζοντες!

Η Greeks Bearing Gifts προσφέρει μια συλλογή προϊόντων υψηλής αισθητικής και ποιότητας, η οποία περιλαμβάνει ιδέες για προσωπικά δώρα άλλα και ιδιαίτερα αντικείμενα για το σπίτι: από γυναικεία και ανδρικά κοσμήματα, αξεσουάρ από δέρμα, χειροποίητες πασμίνες από κασμίρ έως αντικείμενα εσωτερικής διακόσμησης. Η ιστορία, το όραμα και το ταλέντο του κάθε σχεδιαστή και καλλιτέχνη είναι βασικοί παράγοντες στην επιλογή του. Η Greeks Bearing Gifts στοχεύει να δώσει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιλέξουν τα δώρα τους μέσα από ένα περιβάλλον με προσωπικό και οικολογικό προφίλ.

Greeks Bearing Gifts

Πόσο καιρό πήρε η υλοποίησή του; Υπάρχει κάτι που θα θυμάστε πάντα από την περίοδο της προετοιμασίας; 

Δουλέψαμε την ιδέα μας πάνω από 2 χρόνια αλλά η υλοποίηση τελικά έγινε μέσα σε 10 μήνες. Συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες καθώς λόγω πανδημίας δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και να δούμε από κοντά κάποια προϊόντα και η περισσότερη επικοινωνία έγινε μέσω zoom.

Στα πρώτα μας βήματα, θα θυμόμαστε πάντα τον ενθουσιασμό των συνεργατών μας στο Λονδίνο, αλλά και των ανθρώπων γύρω μας για το όνομα που επιλέξαμε, ως Greeks Bearing Gifts! Αν και έχει ένα πονηρό μήνυμα (υπονοώντας φυσικά τη φράση στη μυθολογία "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας") το μήνυμα έχει ένα πιο διασκεδαστικό ύφος για τους ξένους. Ο στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το αμφιταλαντευόμενο όνομα σε μια ελκυστική, θετική και συναρπαστική εμπειρία.

Greeks Bearing Gifts Βάλια Πατέρα-Μαρία Λαιμού
H Βάλια Πατέρα και η Μαρία Λαιμού 

Ποιες είναι οι κύριες σκέψεις σας για το μέλλον του project και την ανάπτυξή του;

Ο βασικός μας στόχος για το μέλλον είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντες στην τοπική αγορά αλλά και διεθνώς, να ανακαλύψουμε και να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες με ανθρώπους ταλαντούχους και δημιουργικούς σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, θέλουμε να κρατήσουμε το ελληνικό στοιχείο μέσα από το όνομά μας, η ταυτότητα του οποίου είναι συνώνυμη με την ποιότητα, την αισθητική, το οικολογικό της αποτύπωμα και την προσωπική επιμέλεια. Η επέκτασή μας θα θέλαμε επίσης να μας δώσει την δυνατότητα να έχουμε περισσότερο κοινωνικό αντίκτυπο. Καθώς η συσκευασία μας έχει βάση τις ανακυκλωμένες επιλογές, μας ενδιαφέρει να συνεχίσουμε επίσης να βελτιωνόμαστε και σε αυτόν τον τομέα.

Greeks Bearing Gifts

Love Month: Οι επιλογές του Greeks Bearing Gifts για τον Φεβρουάριο

Greeks Bearing Gifts

"O Φεβρουάριος για την Greeks Bearing Gifts ονομάζεται Red February και συμβολίζει το πάθος για οτιδήποτε πυροδοτεί την αγάπη για δημιουργία, όχι απλά στον άγιο Βαλεντίνο. Είναι ένας μήνας έρωτα και ενέργειας και οι κόκκινες αποχρώσεις παρουσιάζονται σε διάφορες μορφές. Προτείνουμε δώρα γεμάτα φως όπως μια κόκκινη χειροποίητη κασμιρένια πασμίνα από την Ινδία, τα μαξιλάρια με το μεταξωτό μοτίφ της La Sireneuse, το κόκκινο τόξο της σχεδιάστριας κοσμημάτων Ella Amber, τα υπέροχα κεραμικά της ταλαντούχας Χρίστινας Οικονόμου, τα χειροποίητα ιταλικά κουτιά Biagio Barile, το ιδιαίτερο βάζο Murano της εταιρείας Stories of Italy και υπέροχα κεριά από τη συλλογή της Waks".

*Ανακαλύψτε περισσότερες ιδέες για δώρα στο greeksbearingifts.com

Red February gifts 

Drop earrings Grainne Morton.

Mon Amour σετ κεραμικά πιάτα ζωγραφισμένα στο χέρι Christianna Economou.

Κόσμημα κόκκινο τόξο Ella Amber.

Red Bucket βάζο Murano Stories of Italy.

Kασμιρένια πασμίνα Andraab

Hand mirror Anaktae.