Ευγνωμοσύνη: Το συναίσθημα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας

Μερικές απλές συμβουλές για να νιώσετε αμέσως καλύτερα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για ό,τι μας συμβαίνει μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους, όχι μόνο εμάς αλλά και τους ανθρώπους γύρω μας. Για παράδειγμα: Έχετε προβλήματα στη δουλειά; Ναι, είναι λογικό να παραπονιέστε ή να αισθάνεστε άσχημα, αλλά αν ταυτόχρονα προσπαθήστε να νιώσετε ευγνωμοσύνη που έχετε δουλειά και να σκεφτείτε ότι οι προκλήσεις σας προσφέρουν μια ζωή που μόνο βαρετή δεν είναι, σίγουρα να νιώσετε καλύτερα. Το κλειδί για να αλλάξουμε τη ζωή μας είναι να ζούμε γεμάτοι ευγνωμοσύνη και χωρίς άγχος!

Πώς θα βάλουμε την ευγνωμοσύνη στη ζωή μας, κάνοντάς τη καλύτερη

Πρωινές συνεδρίες ευγνωμοσύνης: Αφιερώστε 2 -3 λεπτά κάθε πρωί για να νιώσετε εκτίμηση για όσα έχετε κατακτήσει και όσους ανθρώπους αγαπάτε και σας αγαπούν. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο. Απλώς κλείστε τα μάτια και πείτε "ευχαριστώ" μέσα από την ψυχή σας για όσα έχετε.

Μην ξεχνάτε να λέτε "ευχαριστώ": Όταν κάποιος κάνει κάτι όμορφο, ακόμα κι αν είναι ασήμαντο, θυμηθείτε να λέτε πάντα ευχαριστώ και να το εννοείτε πραγματικά.

Μοιραστείτε τα όμορφα συναισθήματα: Όταν σκέφτεστε κάποιους ανθρώπους που σας φέρθηκαν ωραία στο παρελθόν, μοιραστείτε το μαζί τους. Σηκώστε το τηλέρφωνο και επικοινωνήστε μαζί τους λέγοντας τους ότι είσαι ευγνώμων για την παρουσία τους στη ζωή σου. Ακόμα και ένα e-mail αρκεί, φτάνει να είναι σύντομο, περιεκτικό και πραγματικό.

Δείτε τα αρνητικά με θετική ματιά: Υπάρχουν πάντα δύο τρόποι να δούμε κάτι. Πολλές φορές σκεφτόμαστε την αρνητική πλευρά και αυτό είναι στρεσογόνο, λυπηρό και δύσκολο. Αλλά αν το δούμε από τη θετική του πλευρά θα ανακαλύψουμε ευκαιρίες στις δυσκολίες και θα γίνουμε πιο δημιουργικοί.

Πηγή: Shape.gr