Just in time for Christmas | 10 εορταστικά σύνολα εμπνευσμένα από κινηματογραφικές στιγμές

Όλη η έμπνευση που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση.

"Η μόδα φεύγει, το στιλ είναι αιώνιο" είχε πει ο Yves Saint Laurent και η αλήθεια είναι πως ιδιαίτερα σε κάποιες περιπτώσεις η άποψή του επιβεβαιώνεται πλήρως. Αν λοιπόν δεν μπορείτε με κανέναν τρόπο να βρείτε το ιδανικό outfit για τις γιορτές, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε σε παλιότερες, διαχρονικές εμφανίσεις από τον κινηματογράφο. 

Η μεγάλη οθόνη έχει χαρίσει αμέτρητα looks που, ακόμα και σε περιπτώσεις που έχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια, παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα. Ακολουθούν δέκα εμφανίσεις από τον κινηματογράφο καθώς και οι σύγχρονες εκδοχές τους, για να εμπνευστείτε για το ρεβεγιόν και όχι μόνο. 

Αν και το μαύρο φόρεμα ήταν αυτό που έχει μείνει στην ιστορία, η Rita Hayworth στην ταινία Gilda (1946) ήταν υπέροχη και με αυτό το λευκό, μάξι σατέν. Τα κοστούμια είχε σχεδιάσει o Jean Louis.

Μάξι φόρεμα Rasario, net-a-porter.com
Παλτό Max Mara, attica
Clutch Karl Lagerfeld, attica
Γόβες Jimmy Choo, Καλογήρου

H Emma Stone στο La La Land (2016) έκανε πολλές όμορφες εμφανίσεις. Αυτή με το κίτρινο κοριτσίστικο φόρεμα ήταν μία από τις πιο ωραίες. H Mary Zophres ήταν ενδυματολόγος σε αυτή την ταινία. 

Φόρεμα Jason Wu Collection, net-a-porter.vom
Σκουλαρίκια Cartier, Boutique Cartier
Τσάντα Vanina, vanina.me
Γόβες Gianvito Rossi, Καλογήρου

Παρόλο που δεν το είδαμε ολόκληρο, αυτό το Carolina Herrera φόρεμα που φόρεσε η Cate Blanchett, υποδυόμενη την Blue Jasmine(2013)  ήταν πραγματικά υπέροχο. Η Suzy Benzinger είχε επιμεληθεί τις εμφανίσεις της ηθοποιού.

Φόρεμα Roland Mouret, matchesfashion.com
Σκουλαρίκια Pandora, pandorashop.gr
Τσάντα Paco Rabanne, pacorabanne.com
Πέδιλα Aquazzura, aquazzura.com

Μάλλον κανείς δεν θα ξεχάσει το πράσινο, μεταξωτό φόρεμα της Keira Knightley στο Atonement. Η Jacqueline Durran ήταν αυτή που είχε σχεδιάσει τα κοστούμια της εν λόγω ταινίας. 

Φόρεμα Alex Perry, mytheresa.com
Κάπα Max Mara, mytheresa.com
Mules Gianvito Rossi, Καλογήρου

Η Marlene Dietrich έχει μείνει στην ιστορία κυρίως για τις ανδρόγυνες εμφανίσεις της. Παρόλα αυτά αυτή, στο The Devil is Woman (1935) μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για τις εορταστικές σας εμφανίσεις. 

Τοπ Zara, zara.com
Παντελόνι Theory, attica
Σκουλαρίκια Kessaris, kessaris.com
Clutch Mae Cassidy, maecassidy.com
Πέδιλα Sophia Webster, kalogirou.com

Και μόνο το ότι η Elsa Schiaparelli ήταν πίσω από τα κοστούμια του Moulin Rouge (1952) με τη Zsa Zsa Gabor, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πως πρόκειται για μια ταινία με μοναδικά ρούχα. 

Bralette Norma Kamali, net-a-porter.com
Φούστα By Malene Birger, net-a-porter.com
Σακάκι Saint Laurent, ysl.com
Τσάντα H&M, hm.com
Γόβες Christian Louboutin, christianlouboutin.com

Για τις εμφανίσεις της Carey Mulligan στο The Great Gatsby (2013) συνεργάστηκαν οι Catherine Martin και Miuccia Prada. Αυτό το Miu Miu φόρεμα ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά. 

Φόρεμα Monique Luillier, net-a-porter.com
Κολιέ Dolce & Gabbana, store.dolceandgabbana.com
Σατέν τσάντα Emily Levine, emilylevine.com
Πέδιλα Alevi, kalogirou.com

Από τα πιο iconic looks της Uma Thurman στη μεγάλη οθόνη, ήταν αυτό που φόρεσε στο Pulp Fiction (1994). H Betsy Faith Heimann ήταν η ενδυματολόγος της ταινίας και φυσικά αυτό το σύνολο είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και διαχρονικά στην ιστορία του κινηματογράφου. 

Πουκάμισο Haider Ackermann, net-a-porter.com
Παντελόνι REDValentino, attica
Σκουλαρίκια Mango, mango.com
Clutch Edie Parker, kalogirou.com
Πέδιλα Prada, kalogirou.com

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και τουλάχιστον μία εμφάνιση της Sarah Jessica Parker από το Sex and the City (2010). Στη δεύτερη ταινία, η Carrie εμφανίζεται με λευκό φόρεμα και χρυσές Christian Louboutin γόβες. Η Patricia Field επιμελήθηκε τα κοστούμια της και αυτή τη φορά. 

Φόρεμα Halston, attica
Σκουλαρίκια Uterque, uterque.com
Τσαντα Dior, Dior Boutique
Γόβες Saint Laurent, Καλογήρου

Από τα πιο κλασικά και αναγνωρίσιμα φορέματα ήταν αυτό που φόρεσε η Audrey Hepburn στο Breakfast at Tiffany's (1961). Πρόκειται για το υπέρκομψο little black dress του Hubert de Givenchy το οποίο δεν θα πάψει ποτέ να είναι επίκαιρο. 

Φόρεμα Staud, staud.clothing
Κολιέ Alessandra Rich, matchesfashion.com
Τσάντα Cult Gaia, cultgaia.com
Πέδιλα Giuseppe Zanotti, Καλογήρου