Prada και Chanel αναβάλλουν τα shows τους εξαιτίας του κορωνοϊού

Οι επιπτώσεις του γίνονται όλο και πιο έντονες και στη βιομηχανία της μόδας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι Chanel και Prada ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να αναβάλλουν τα επερχόμενα shows τους στην Ασία εξαιτίας των απειλητικών διαστάσεων που έχει λάβει ο κορωνοϊός. 

Η Chanel επρόκειτο να παρουσιάσει το Métiers d’Art show της στο Πεκίνο τον Μάιο, αλλά τα σχέδιά της αλλάζουν προς το παρόν μιας και η χώρα προς το παρόν βρίσκεται σε αποκλεισμό και κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό. Αντίστοιχα και η Prada αποκάλυψε ότι θα αναβάλλει το Resort 2021 show της, το οποίο επρόκειτο να γίνει στην Ιαπωνία στις 21 Μαΐου. "Η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στους ανθρώπους που εργάζονται αλλά και που σκοπεύουν να δώσουν το παρών στο Resort 2021 show μας" είπε εκπρόσωπος του οίκου στο WWD. "H Prada δηλώνει τη συμπαράστασή της και το ενδιαφέρον της στους ανθρώπους και στις περιοχές που πλήτονται από τον ιό."

Prada και Chanel αναβάλλουν τα shows τους εξαιτίας του κορωνοϊού

Ήταν η πρώτη φορά που ο ιταλικός οίκος αποφάσισε να παρουσιάσει μία συλλογή στην Ιαπωνία και τώρα δυστυχώς είτε θα ανακοινώσει μια νέα τοποθεσία, είτε θα μεταφέρει την ημερομηνία προκειμένου το show να γινει αργότερα. 

Αντίστοιχα η παρουσίαση της συλλογής της Chanel, που επρόκειτο να είναι μία ρέπλικα του show που είδαμε στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο, θα μπει σε αναμονή και δεν θα γίνει σε κάποιο άλλο μέρος, όπως έχει γίνει γνωστό. Ένα αντίστοιχο βέβαια θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον Ιούνιο. 

Οι Εβδομάδες Μόδας της Σαγκάης και του Πεκίνου δυστυχώς έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό. Ενώ επρόκειτο να πραγματοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, προς το παρόν έχουν αναβληθεί και το μέλλον τους είναι αβέβαιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ