To πρώτο plus size μοντέλο σε show του οίκου Chanel μετά από δέκα χρόνια

Η εμφάνιση της Jill Kortleve σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον γαλλικό οίκο μόδας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, πραγματοποιήθηκε το show του οίκου Chanel για τη σεζόν Fall 2020. Yψηλή αισθητική, φίνες υφές αλλά και το diversity, φαίνεται να ήταν τα πρωταγωνιστικά στοιχεία που ήθελε να αναδείξει η Virginie Viard.

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια που ήταν στο τιμόνι του οίκου ο Karl Lagerfeld, στο casting ξεχώρισε το plus size μοντέλο Jill Kortleve. Η 26χρονη έκανε το ντεμπούτο της στο χώρο της μόδας όταν περπάτησε στο show του οίκου Alexander McQueen το 2018. Έκτοτε κατάφερε να συμπεριλάβει στο βιογραφικό της σημαντικά συμβόλαια με κάποια από τα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων παγκοσμίως.

Η παρουσία της Jill Kortleve στο shοw της Chanel σηματοδοτεί μια νέα εποχή, αφού μέχρι τώρα ο γαλλικός οίκος μόδας δεν είχε εντρυφήσει στο body positivity κίνημα, αντίθετα με άλλους μεγάλους οίκους που το κάνουν εδώ και αρκετά χρόνια. 

"Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Περπάτησα για πρώτη φορά στο show του οίκου Chanel. Είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτή τη στιγμή. Χρειάζονται να γίνουν πολλές αλλαγές στη πασαρέλα και είμαι πολύ χαρούμενη που συμβάλλω σε αυτό. Εύχομαι στο μέλλον να δω πολλά περισσότερα μοντέλα να δουλεύουν. Όλος αυτός ο μήνας ήταν ένα όνειρο και δεν πίστευα ποτέ πως θα μπορούσα να περπατήσω στη πασαρέλα, και κυρίως σε τόσο μεγάλα shows. Eυχαριστώ! Η καρδιά μου είναι γεμάτη ευγνωμοσύνη και αγάπη" έγραψε το μοντέλο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.