Πέντε sustainable denim brands για τη δημιουργία μιας πιο "ηθικής" ντουλάπας

Mια σειρά από διεθνή brands με αφοσίωση στην πράσινη επανάσταση που ξεφεύγουν από τα κλασικά και αξίζουν την προσοχή σας.

Πώς νιώθει μια γυναίκα όταν ανοίγει την ντουλάπα της και βρίσκεται μπροστά από εκατοντάδες ρούχα που δεν φοράει. Οι "junkie" της γρήγορης μόδας γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως ο υπερκαταναλωτισμός βλάπτει το περιβάλλον, την οικονομία και την ίδια την ψυχολογία και πως η αποτοξίνωση από αυτόν θεωρείται πλέον μονόδρομος.

Κάπως έτσι, η ηθική μόδα όχι μόνο οδεύει στο να γίνει παγκόσμιο κίνημα, αλλά  συνυπάρχει και με έννοιες όπως η πολυτέλεια, η επιθυμία και η ομορφιά. Ακόμη και με τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες, τα θέματα της βιωσιμότητας και της κλιματικής αλλαγής δεν πέρασαν σε δεύτερη μοίρα στα fashion weeks με τους σχεδιαστές να διατηρούν τη δέσμευση για σεβασμό προς το περιβάλλον. Αναδεικνύοντας την αφοσίωσή τους στην "πράσινη" επανάσταση, όλο και περισσότερα brands επιλέγουν ανακυκλώσιμα και οικολογικά υλικά. Παρακάτω ακολουθούν 6 sustainable labels για να επενδύσετε σε ένα διαχρονικό τζιν παντελόνι που θα αποτελέσει το κομμάτι κλειδί στη δημιουργία μιας "ηθικής" γκαρνταρόμπας.

MUD

MUD

Το brand MUD δίνει στους πελάτες του τη δυνατότητα αφού νοικιάσουν το τζιν τους για 12 μήνες, είτε να το κρατήσουν οσότου φθαρεί, είτε να το επιστρέψουν, ανταλλάσοντας το με ένα που ενδεχομένως φορέσουν περισσότερο. Όλα τα κομμάτια του προέρχονται από ανακυκλωμένα υφάσματα denim και βιολογικό βαμβάκι, ενώ παρέχεται και η υπηρεσία οποιασδήποτε επιδιόρθωσης χρειαστεί.

G STAR

G STAR

Η G STAR χρησιμοποιεί καθαρότερη διαδικασία βαφής indigo, βιώσιμες τεχνικές πλύσης, 100% οργανικό βαμβάκι και οικολογικά φινιρισμένα κουμπιά καθιστώντας κάθε ένδυμα 98% ανακυκλώσιμο. Όσον αφορά τα σχέδια της που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη ταυτότητά τους παραμένουν κομψά και ταυτόχρονα σύχγρονα και λειτουργικά  για τις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας.

 

 

 

DL1961

DL1961

Η ετικέτα denim DL1961 με έδρα τη Νέα Υόρκη και δέσμευση για διαφάνεια και βιωσιμότητα βρίσκεται σε μια μόνιμη αποστολή εξοικονομήσης νερού και παροχής των περισευόμενων υφασμάτων για τη δημιουργία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενώ ακόμη και οι συσκευασίες της - ένα στοιχείο που μπορεί συχνά να αγνοηθεί - γίνονται από ανακυκλώσιμο, βιοδιασπώμενο βιοτεχνικό χαρτί. Δεν αποτελεί τυχαία άλλωστε το αγαπημένο denim brand της Eva Chen.

 

E.L.V

E.L.V

Το brand δημιουργήθηκε από τη Λονδρέζα στυλίστρια Anna Foster και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να συμπεριληφθεί στo ηλεκτρονικό κατάστημα Net-a-Porter.. Ενώνοντας παλιά denim υφάσματα, κάθε παντελόνι που δημιουργείται είναι μοναδικό και διαφορετικό από τα υπόλοιπα με φινιρίσματα που ξεχωρίζουν.

M.I.H. JEANS

M.I.H. JEANS

Η μάρκα M.I.H. χρησιμοποιεί πιστοποιημένο βιολογικό βαμβάκι, χαμηλές πλύσεις μείωσης νερού και ανακυκλωμένες ετικέτες. Διατηρώντας τη διαφάνεια όσον αφορά την προμήθεια των ινών και των υλικών της έχει την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών της μόδας που έχουν χρόνια ως πρώτο θέμα στην ατζέντα τους την πράσινη επανάσταση αλλά και των Influencers που σταδιακά κάνουν όλο και περισσότερες προσπάθειες στήριξης της βιωσιμότητας.