Creative loungewear | Ένα δημιουργικό παιχνίδι που φτιάχνει τη διάθεση

Για όσους αγαπούν τη μόδα και το στιλ ακόμα και αυτές τις μέρες υπάρχει χώρος για πειραματισμό.

Σε μια τέτοια συγκυρία το τελευταίο που θα σκεφτεί κανείς είναι το τι να φορέσει στο σπίτι. Παρόλα αυτά μια στοιχειώδης περιποίηση, ή ένα στιλιστικό παιχνίδι, μπορεί να φτιάξει τη διάθεση και να κάνει τη δουλειά από το σπίτι λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Άλλωστε οτιδήποτε δημιουργικό, ακόμα και αν δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, σ’ αυτή τη φάση είναι ευπρόσδεκτο. Θα εκπλαγείτε από τις ιδέες που μπορείτε να αντλήσετε από το street style, τις πασαρέλες αλλά και τις vintage εικόνες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, για να εμπνευστείτε και να ντυθείτε πιο δημιουργικά μέσα στο σπίτι. Ακολουθούν μερικές από αυτές που πιθανόν να σας κινήσουν την περιέργεια.   

Luxe pajamas

Creative loungewear | Ένα δημιουργικό παιχνίδι που φτιάχνει τη διάθεση

To pajama style έρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο. Πιθανόν να έχετε ένα τέτοιο σετ στη συλλογή σας. Μπορεί να μην προορίζεται για το σπίτι, όμως τώρα ας πούμε πως είναι η ιδανική ευκαιρία να το φορέσετε. 

Borrowed from the boys

Monica Bellucci
H Monica Bellucci με πυτζάμες Lanvin Homme. 

Πόσες φορές έχετε ζηλέψει τις γυναίκες στο σινεμά που κυκλοφορούν επιμελώς ατημέλητες φορώντας απλώς ένα λευκό ανδρικό πουκάμισο; Αν το επιτρέπει η θερμοκρασία στο σπίτι σας, τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία να υιοθετήσετε αυτό το στιλ όλη μέρα. 

Το αγαπημένο φούτερ

Ralph & Russo ss2020
Ralph & Russo Spring/Summer 2020

Το oversized φούτερ είναι ακόμα ένα κομμάτι που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη μόδα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οφείλεται και στην άνοδο του sportswear. Αυτό πιθανόν σημαίνει ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα και στη δική σας γκαρνταρόμπα. Μήπως ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσετε λίγο παραπάνω και μάλιστα με πιο δημιουργικό τρόπο;

Τα πλεκτά

Marc Jacobs 2014
Marc Jacobs Fall 2014

Τα co-ord sets με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο είναι τάση εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί λοιπόν, αντί για φόρμες ή πυτζάμες, να μην φορέσετε κάτι τέτοιο στο σπίτι;

Between the lines

Sophia Loren the Key
H Sophia Loren και ο William Holden σε σκηνή από το The Key (1958).
Audrey Hepburn Roman Holiday
H Audrey Hepburn στο Roman Holiday (1953).

Σε ανδρικό στιλ ή και όχι, οι ριγέ, απλές πυτζάμες είναι κλασικές. Οι μεταξωτές θα σας κάνουν να νιώθετε πιο άνετα. Αν δεν έχετε κάτι τέτοιο, μπορείτε απλώς να φορέσετε ριγέ κομμάτια με χαλαρή γραμμή και από κάποιο λεπτό ύφασμα συνδυαζόντάς τα με μια πλεκτή ζακέτα. Και η Sophia Loren άλλωστε στο The Key σε κάποια σκηνή αργότερα εμφανίζεται με το ριγέ pajama set της και μία ρόμπα με καρό τελείωμα.

The parisian way

Coco before Chanel Audrey Tautou
H Audrey Tautou υποδυόμενη την Coco Chanel στο Coco before Chanel (2009).
Sophia Loren Pajama Style
H Sophia Loren με λευκές μεταξωτές πυτζάμες στo A Countess from Hong Kong (1967).

Λευκές μεταξωτές πυτζάμες, σε ίσια γραμμή που "χαϊδεύουν” το σώμα, ένα απλό hairstyle, το laptop σας και μία πολυθρόνα. Ο πιο Parisian chic τρόπος για να δουλέψετε από το σπίτι. 

Με έμπνευση την Carrie

Carrie pajama style satc
H Sarah Jessica Parker υποδυόμενη την Carrie Bradshaw στην πρώτη ταινία Sex and the City (2008).  

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και μία από τις πιο iconic pajama style εμφανίσεις του κινηματογράφου. Η Carrie έκανε το πιο απλό να δείχνει υπέροχο σε αυτή τη σκηνή του Sex and the City. Φόρεσε απλώς ένα παντελόνι πυτζάμας, μία μπλούζα σε φαρδιά γραμμή και τα συνδύασε με κομμάτια που θα φορούσε έξω. Κρατήστε το κολιέ και ίσως κάποιο άλλο αξεσουάρ που φτιάχνει τη διάθεσή σας και δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο. 

H απόλυτη τάση

Christy Turlington 1993 BAZAAR peter lindbergh
H Christy Turlington φωτογραφημένη από τον Peter Lindbergh για το αμερικανικό Harper's Bazaar το 1993.

Μετά την εμφάνιση της Katie Holmes με το σετ ζακέτα-bralette της Khaite αλλά και την επέλαση του cardigan σε πασαρέλες, street style και βιτρίνες, το πιο πιθανό είναι να έχετε υποκύψει στο trend. Να κάτι ακόμα που μπορείτε να φορέσετε στο σπίτι λοιπόν, οι αγαπημένες σας πλεκτές ζακέτες μπορούν να πάρουν τη θέση οποιοδήποτε τοπ και με ένα παντελόνι σε φαρδιά γραμμή να δημιουργήσουν το τέλειο loungewear. 

Το βελούδινο παντελόνι

shalom harlow and amber valetta by patrick demarchelier bazaar us
Οι Shalom Harlow και Amber Valetta φωτογραφημένες από τον Patrick Demarchelier για το αμερικανικό Harper's Bazaar το 1993. 

Βελούδινο κοστούμι, βελούδινη φόρμα, βελούδινο κολάν, σίγουρα κάτι από αυτά θα υπάρχει και στη δική σας συλλογή. Χρησιμοποιήστε το –γιατί εκτός των άλλων είναι και πολύ ζεστό- και φτιάξτε ένα look για το σπίτι που έχει και μια μικρή δόση πολυτέλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ