Ο όμιλος Inditex δωρίζει μάσκες και ιατρικές στολές για να βοηθήσει τις ισπανικές Αρχές

Η Ισπανία πλήττεται έντονα από την πανδημία και η Inditex συμμετέχει ενεργά στην καταπολέμησή της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Όμιλος Inditex αποφάσισε να συμβάλλει ενεργά στην καταπολέμηση του κορωνοϊού κάνοντας μία πολύ σημαντική κίνηση. Πριν από μερικές ώρες εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο τα εργοστάσια αλλά και οι ομάδες logistics που έχουν να βρεθούν στη διάθεση της ισπανικής κυβέρνησης με στόχο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της σε μάσκες και ιατρικές στολές. "Πρόκειται να παραδίδουμε μία φορά την εβδομάδα τα υλικά" ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος. 

Αυτή δεν είναι και η μοναδική προσφορά του κολοσσού. Ήδη έχει δωρίσει 10000 προστατευτικές μάσκες ενώ μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να παραδώσει στο κράτος άλλες 300 χιλιάδες χειρουργικές μάσκες. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση μιας και αυτή τη στιγμή, μαζί με τα γάντια, τα γυαλιά και άλλα προστατευτικά υλικά, οι μάσκες βρίσκονται σε εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση. 

Επιπλέον ο Όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο να στρέψει την παραγωγή του προς μία διαφορετική κατεύθυνση σ’ αυτή τη φάση και να χρησιμοποιήσει ήδη υπάρχοντα υλικά από τις προμήθειές του προκειμένου να κατασκευάσει αντικείμενα που χρειάζεται το ισπανικό κράτος και τα νοσοκομεία του. 

Η κίνηση αυτή είναι πολύ σημαντική με δεδομένο ότι η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που πλήττεται έντονα από την πανδημία του κορωνοϊού και μετρά μέχρι στιγμής σχεδόν 14 χιλιάδες κρούσματα και 598 νεκρούς.