Breaking news | Αναβάλλεται και η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής

Ακόμα ένα ισχυρό πλήγμα στη βιομηχανία.

Η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής φέτος το καλοκαίρι δεν θα γίνει. Η Fédération de la Haute Couture et de la Mode μόλις ανακοίνωσε ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αναβάλλονται η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου καθώς και η Ανδρική Εβδομάδα Μόδας που ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Ιουνίου στο Παρίσι. 

"Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να παρθούν σοβαρές αποφάσεις για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των οίκων και των εργαζομένων τους, καθώς και όλων των ανθρώπων που δουλεύουν στη βιομηχανία μας" αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση της FHCM.

Τα νέα κυκλοφόρησαν πριν από λίγο και έτσι δεν έχει προλάβει να αντιδράσει κανένας από τους οίκους που παραδοσιακά λαμβάνουν μέρος σε αυτή την εβδομάδα μόδας. Παρόλα αυτά είναι πολύ πιθανό να δούμε shows σε live streaming όπως ακριβώς συνέβη και με τον Giorgio Armani τον Φεβρουάριο στο Μιλάνο. Κανείς βέβαια δεν ξέρει κατά πόσο είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, μιας και ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται σε καραντίνα αυτή τη στιγμή και άρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εργαστεί για να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη συλλογή Υψηλής Ραπτικής. 

Η πανδημία του COVID-19 έχει ήδη γίνει η αιτία για να ακυρωθούν ή να αναβληθούν πολλά σημαντικά events ανάμεσα στα οποία και το Met Gala αλλά και τα CFDA Awards. Η αναβολή και πιθανόν τελικά η ακύρωση των δύο Εβδομάδων Μόδας στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι είναι ακόμα ένα ισχυρό χτύπημα στη βιομηχανία η οποία ήδη μετράει μεγάλες απώλειες.