Η Vera Wang στηρίζει τους εργαζόμενους της εταιρείας της κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Αν και η σχεδιάστρια έχει κλείσει την επιχείρησή της, συνεχίζει να πληρώνει κανονικά όλη την ομάδα της και δεν απολύει κανέναν.

Η πανδημία του COVID-19 δεν απειλεί μόνο την παγκόσμια υγεία αλλά και την οικονομία. Τη στιγμή που οι κυβερνήσεις όλων των κρατών παίρνουν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί κάποια κατάρρευση υπάρχουν και εργοδότες που κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν την ομάδα τους. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και η Vera Wang. Η σχεδιάστρια αν και ανήκει σε μια βιομηχανία που πλήττεται ιδιαίτερα από την έκτακτη κατάσταση, αυτή της μόδας, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή της στο WWD ότι δεν σκοπεύει να απολύσει κανέναν. 

"Δεν πρόκειται να απολύσουμε κανέναν. Όλοι θα πληρώνονται κανονικά. Δεν ήταν κάτι που ζήτησαν και δεν υπάρχει καμία σφάλεια που να καλύπτει τέτοιες καταστάσεις. Δεν υπάρχει ασφάλεια που να καλύπτει "το θέλημα του Θεού" οπότε εμείς πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα μας" εξήγησε και μάλιστα είπε πως θεωρεί τους υπαλλήλους της ήρωες. 

Όταν ρωτήθηκε γιατί έκλεισε νωρίτερα την επιχείρησή της, και όχι όταν ήταν πια υποχρεωτικό, απάντησε πως θεώρησε πως ένιωθε πως είχε ήδη την υποχρέωση να το κάνει καθώς έχει την ευθύνη των ανθρώπων που εργάζονται γι’ αυτήν. "Ανησυχώ για όλους. Έχω πολλούς νέους στη δουλειά μου. Κάποιες γυναίκες είναι εγκυμονούσες, κάποιοι έχουν παιδιά". 

Μάλιστα αποκάλυψε πως πολλοί θέλησαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι. "Μου είπαν δώσε μας μια ραπτομηχανή και ένα πατρόν και θα συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι νιώθουν μπερδεμένοι και αποδιοργανωμένοι με όλο αυτό. Λατρεύουν τη δουλειά τους και στεναχωριούνται."

Η σχεδιάστρια μίλησε επίσης για το πώς βλέπει το μέλλον της μόδας μετά από την πανδημία και παραδέχτηκε πως πιθανόν η βιομηχανία να επαναπροσδιορίσει το θέμα της ταχτύτητας. "Δουλεύουμε πολύ σκληρά και αυτό μας σκοτώνει" είπε εκφράζοντας την ελπίδα να δημιουργηθούν νέες ισορροπίες την επόμενη μέρα. 


⁣⁣