Οι οίκοι μόδας ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα στο σπίτι

Όλα τα projects που αξίζουν την προσοχή σας αυτή την περίοδο.

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, η μόδα δεν σταματά να είναι φορέας δημιουργίας. Σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι περισσότεροι οίκοι βρίσκουν εφευρετικούς νέους τρόπους να συνδεθούν με τους πελάτες και τους followers τους. Aπό συνεργασίες με fashion houses μέχρι ζωντανά DJ sets και εικονικά φεστιβάλ κινηματογράφου, δείτε παρακάτω τα πιο εφευρετικά projects που θα διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά σας όσο μένουμε απομονωμένοι στο σπίτι. 

Loewe

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Loewe, Jonathan Anderson, μετατρέποντας το Instagram account του οίκου σε πλατφόρμα πολιτισμού, προσφέρει καθημερινά workshops και events με σημαντικούς καλλιτέχνες.

Alexander McQueen

Ο οίκος Alexander McQueen με το McQueen Creators προσκαλεί όλους όσους αισθάνονται δημιουργικοί να δουλέψουν μαζί του από το σπίτι. Πιο συγκεκριμένα, το brand ζητά κάθε εβδομάδα από τους followers να σχεδιάσουν επάνω σε ένα συγκεκριμένο concept και στη συνέχεια να μοιραστούν το έργο τους στα social media με συγκεκριμένα tags και mentions. Τα καλύτερα σκίτσα αναδημοσιεύονται στο account του οίκου κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, η ομάδα του McQueen και οι συνεργάτες της -από εκείνους που εργάζονται στο στούντιο σχεδιασμού μέχρι τους φοιτητές στο fashion design- παραδίδουν μια σειρά από ψηφιακά σεμινάρια.

Karl Lagerfeld

Με hastag #StayHomeWithKarl, το brand Karl Lagerfeld αναλαμβάνει τη δημιουργία της πιο θετικής digital  ατμόσφαιρας. Tα DJ sessions διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και μαθήματα yoga. 

Bottega Veneta

Το ιταλικό luxury label λανσάρει το εικονικό πρόγραμμα Bottega Veneta Residency. Χρησιμοποιώντας όλες του τις online πλατφόρμες  -Instagram, YouTube, Weibo, Line, Kakao, Spotify, Apple Music και website- ο οίκος φιλοξενεί curators που με τις προτάσεις τους βοηθούν να περάσουν ευχάριστα οι ώρες στο σπίτι. Οι καλεσμένοι μοιράζονται κάθε Δευτέρα, τους αγαπημένους τους συγγραφείς, τις Τρίτες τους καλλιτέχνες, τις Τετάρτες τους σκηνοθέτες, τις Πέμπτες το αγαπημένο τους διαδικτυακό υλικό, τις Παρασκευές μιλούν για μουσική, το Σάββατο για συνταγές και την Κυριακή για το σινεμά. Πρώτος ήταν ο ίδιος ο Daniel Lee και σίγουρα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τα επόμενα πρόσωπα.

Fondazione Prada 

Με τις τρεις κύριες εκθέσεις του να αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, το Ιδρυμα τέχνης και πολιτισμού, Fondazione Prada δίνει την ευκαιρία στο  κοινό του να περιηγηθεί ψηφιακά. Οι επισκέπτες του κυβερνοχώρου συμμετέχουν σε shows online και παρακολουθούν συνεντεύξεις, βίντεο και εικόνες από τα πλούσια αρχεία του. Μέσω live streaming δε λείπουν και οι προβολές ταινιών σε συνεργασία με το digital film festival  Perfect Failures.