Ο οίκος Dior μοιράζεται στιγμιότυπα από το πώς κατασκευάζονται τα ρολόγια Dior Grand Bal

Η επιλογή των υλικών και η έμφαση στη λεπτομέρεια εντυπωσιάζουν.

Η μόδα είναι τέχνη. Ίσως αυτή η φράση ακούγεται κάπως κλισέ όμως σε κάποιες περιπτώσεις είναι 100% πραγματικότητα και είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να περιγράψει πλήρως δημιουργίες τόσο εξαιρετικές και τέλειες που μοιάζουν να μην έχουν φτιαχτεί από ανθρώπινο χέρι. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και τα κοσμήματα του Dior. 

Αυτή τη φορά ο οίκος θέλησε να δώσει στο κοινό μια γεύση από τα εργαστήρια υψηλής ωρολογοποιίας του και μοιράστηκε σπάνιες εικόνες που δείχνουν πώς κατασκευάζονται τα ρολόγια από τη συλλογή Dior Grand Bal. Με αφορμή αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο πλανήτης ο ιστορικός οίκος θέλησε να δώσει μία "γεύση" από το όνειρο του Dior, όπως αποκάλυψε στο αντίστοιχο post που έκανε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο LinkedIn. 

Ο οίκος Dior μοιράζεται στιγμιότυπα από το πώς κατασκευάζονται τα ρολόγια Dior Grand Bal

H συλλογή Dior Grand Bal λοιπόν εμπλουτίζεται με τα ρολόγια Dior Grand Bal Plume, τα οποία έχουν φτιαχτεί με ένα αναπάντεχα ιδιαίτερο μίγμα φυσικών και πολύτιμων υλικών. Τα χρωματιστά πανάλαφρα φτερά για παράδειγμα, συνδυάζονται με το πιο βαρύ ιριδίζον mother-of-pearl και περιστοιχίζονται από πολύτιμο χρυσό και διαμάντια.

Dior Grand bal

Επιπλέον η συλλογή εμπλουτίζεται φέτος και με μια σειρά από μοναδικά κομμάτια που είναι εμπνευσμένα από το μαγικό σύμπαν των μασκέ χορών. Ο φημισμένος "Ball of the Century” που είχε διοργανώσει ο Charles de Beistegui το 1951 στο Palazzo Labia στη Βενετία, για τον οποίο μάλιστα ο ίδιος ο Christian Dior είχε σχεδιάσει πολλά κοστούμια, ήταν ο πιο extravagant χορός της εποχής και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης γι' αυτά τα κομμάτια.  

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τα στιγμιότυπα που αποκαλύπτουν την δεξιοτεχνία με την οποία δημιουργούνται αυτά τα ρολόγια και ανακαλύψτε όλη τη συλλογή που είναι ήδη διαθέσιμη στο dior.com