Jacquemus | 10 φορές που o σχεδιαστής γέμισε αισιοδοξία το Instagram

Το curated προφίλ του δίνει νόημα στο scrolling.

H βιομηχανία της μόδας δεν παραιτείται ποτέ. Ενώ οι μεγάλοι οίκοι χρησιμοποιούν τους πόρους και τις εγκαταστάσεις τους για την παραγωγή χειρουργικών μασκών και απολυμαντικών χεριών ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, μικρότερα εμπορικά σήματα βρίσκουν νέους εφευρετικούς τρόπους για να "ενωθούν", έστω και απομακρυσμένα με το κοινό τους. Κανένας δεν το πετυχαίνει πιο όμορφα όμως από τον Jacquemus.

Ο Simon Porte Jacquemus χωρίς κάποιο τεράστιο budget, χρησιμοποιεί το ταλέντο του και την πλατφόρμα του Facebook για να παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή το 2009. Έκτοτε η πορεία του µετριέται µε άλµατα παρά μάλλον µε απλά βήµατα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το brand του εδώ και μία δεκαετία πλέον διαμορφώνει τάσεις, έχοντας στο προσκήνιο την απλότητα, τη θηλυκότητα και την πρακτικότητα που αγκαλιάζουν οι πιο επιδραστικές γυναίκες όλων των τύπων και σε παγκόσµια κλίµακα.

H νέα κρίση στο απόγειο της καριέρας του στρέφει και πάλι τον αυτοδίδακτο σχεδιαστή στις βάσεις της τέχνης του, στις κύριες πηγές έμπνευσης του και στα κοινωνικά δίκτυα ως "αντίδοτο" στην πραγματικότητα. Το καλοκαίρι, ο έρωτας, η Μεσόγειος, η Σικελία, το ελληνικό φως, αλλά και η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστούν στο Instagram feed του που μετρά ήδη πάνω από 2 εκ. ακόλουθους. Αυθορμητισμός, αισθησιασμός και ευαισθησία θα σας ταξιδέψουν μέσα από τις εικόνες του τις μέρες του εγκλεισμού. Ακολουθήστε τον και δε θα το μετανιώσετε.