Μπορείτε να αποκτήσετε αυτές τις μάσκες που φέρουν την υπογραφή γνωστών fashion brands

Μία αγορά που θα βοηθήσει εσάς, τους γύρω σας, έναν ανερχόμενο σχεδιαστή, το υγειονομικό προσωπικό και όσους το έχουν ανάγκη.

Μικροί και μεγάλοι οίκοι μόδας, γνωστές εταιρείες παραγωγής και πώλησης ρούχων και διάσημοι σχεδιαστές άφησαν στην άκρη τα πατρόν και ρίχτηκαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ο όμιλος Kering, παραχώρησε τα γαλλικά ατελιέ των οίκων Balenciaga και Yves Saint Laurent για την κατασκευή μασκών, ενώ ο ανταγωνιστής του LVMH ανέλαβε την παρασκευή μεγάλης ποσότητας αντισηπτικού τζελ για τα νοσοκομεία. Η ισπανικές εταιρείες Zara και Μango δώρισαν μάσκες στις ισπανικές αρχές και τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ η αντίστοιχη  σουηδική H&M άλλαξε επίσης τη γραμμή παραγωγής της, παρέχοντας προστατευτικό εξοπλισμό για το ιατρικό προσωπικό. 

Με τις μάσκες να είναι αυτή τη στιγμή ό,τι  πιο απαραίτητο και σημαντικό μπορεί να παράξει η βιομηχανία της μόδας, μικρότερες ανερχόμενες μάρκες δημιουργούν τις δικές τους ευφάνταστες επιλογές, προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια κάλυψης των ελλείψεων όχι μόνο στα νοσοκομεία και το προσωπικό αλλά και σε όλους εμάς. Παρακάτω συγκεντρώσαμε brands που το εργατικό δυναμικό τους και εθελοντικές ομάδες δημιουργούν υφασμάτινες μάσκες προσώπου για καλό σκοπό. Μείνετε ασφαλείς, βοηθώντας μία μικρότερη επιχείρηση και όσους το έχουν ανάγκη.

Η εταιρεία KES πρoσάρμοσε τις περιβαλλοντικά ορθές πρακτικές της στην παραγωγή μασκών για παιδιά και ενήλικες, ως απάντηση στην παγκόσμια κρίση. Κάθε βιώσιμη μάσκα προσώπου που αγοράζεται, άλλη μία δωρίζεται σε έναν επαγγελματία υγείας.

Μάσκα KES, kesnyc.com

Η μάρκα Christy Dawn κατασκεύασε μάσκες από τα περισσευούμενα βαμβακερά υφάσματα της συλλογής της με ιδιαίτερα retro prints.

Mάσκα Christy Dawn, christydawn.com

Οι μάσκες της εταιρίας VPL είναι επίσης ιδιαίτερα φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς κατασκευάζονται από οργανικό ιαπωνικό βαμβάκι.

Μάσκα VPL, vplstore.com

Το μοντέλο Sasha Melnychuk δημιούργησε μάσκες με λουλούδια, tie dye μοτίβα και χρώματα για το brand Collina Strada που στο επίκεντρο του έχει τη βιωσιμότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Για κάθε μάσκα που πωλείται άλλες 5 θα δωρίζονται σε επαγγελματίες υγείας στη Νέα Υόρκη.

Μάσκα Collina Strada, collinastrada.com

Το brand παιδικών ρούχων Lindsey Berns δημιούργησε τις πιο χαριτωμένες και οικονομικές χειροποίητες μάσκες για μικρούς και μεγάλους με παστέλ χρώματα, καρό και φλοράλ prints. 


Μάσκα Lindsey Berns, lindseyberns.com

Το brand M. Patmos δωρίζει όλα τα έσοδα από τις πλεκτές του μάσκες στην τράπεζα τροφίμων της Νέας Υόρκης για την παροχή σισσίτιων στους πολίτες της πόλης.

Πλεκτή μάσκα M. Patmos, mpatmos.com

Το προσωπικό της εταιρίας LoveShackFancy σε συνεργασία με μοδίστρες από τη Νέα Υόρκη χρησιμοποίησε τα χαρούμενα υφάσματα της συλλογής του για τη δημιουργία χειρουργικών μασκών. Τα πρώτα τεμάχια που κατασκευάστηκαν στάλθηκαν σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϋ, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται πλέον διαθέσιμα προς πώληση. Για κάθε κομμάτι που αγοράζεται, άλλο ένα δωρίζεται.

Μάκα LoveShackFancy, loveshackfancy.com