Reading list | Δέκα βιογραφίες ανθρώπων της μόδας που αξίζει να διαβάσετε

Από τον Christian Dior μέχρι τον Alexander McQueen ανακαλύψτε τις ζωές των πιο iconic προσωπικοτήτων της μόδας.

"Θέλω κάθε γυναίκα να ξέρει πως μπορεί να είναι η γυναίκα που θέλει να είναι." ήταν κάποια από τα λόγια που έγραψε η Diane von Furstenberg στη βιογραφία της, στην οποία μοιράστηκε τις πιο δύσκολες στιγμές της. Όλες οι πτυχές της προσωπικότητας, της καριέρας και της μόδας μέσα από τα μάτια των αγαπημένων σας σχεδιαστών, υπάρχουν γραμμένα στα πιο ενδιαφέροντα βιβλία μόδας. Από τον master couturier Christian Dior μέχρι την πολυτάραχη ζωή του Alexander McQueen, αυτές είναι οι δέκα fashion βιογραφίες που αξίζει να βάλετε στη λίστα σας, αν αγαπάτε τη μόδα και τη δημιουργία.
Vivienne Westwood by Vivienne Westwood

Vivienne Westwood by Vivienne Westwood

'Είναι ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της βρετανικής μόδας. Η σχεδιάστρια μοιράζεται τις πιο σημαντικές πλευρές της ζωής της, της καριέρας και των φιλανθρωπικών σκοπών που υπηρετεί εδώ και τόσα χρόνια. Πρόκειται για ένα βιβλίο με βάθος και ουσία, αφού η Westwood μετρά 50 χρόνια καριέρας και προσπαθεί ενεργά να πραγματοποιήσει θετικές αλλαγές στη βιομηχανίες της μόδας.
amazon.co.uk

Quant by Quant

Quant by Quant

Ανακαλύψτε πώς η Mary Quant έγινε ένα από τα σημαντικότερα icons της εποχής. Από το άνοιγμα του καταστήματός της στο Kings Road μέχρι την επιρροή που κατάφερε να έχει λίγα χρόνια μετά. Εδώ ξετυλίγεται μια προσωπική ιστορία που παρουσιάζει κάποιες ιστορικές περιόδους στο Λονδίνο.
amazon.co.uk

#GirlBoss - Sophia Amoruso

#GirlBoss - Sophia Amoruso

Aν δεν διαβάσατε ήδη το βιβλίο όταν κυκλοφόρησε το 2014, τότε σίγουρα πρέπει να το βάλετε στη λίστα σας. Πρόκειται για μια ιστορία που θα σας εμπνεύσει, αφού η επιχειρηματίας Sophia Amoruso που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του brand Nasty Gal, περιγράφει βήμα προς βήμα τη δημιουργία του επιτυχημένου brand
puplic.gr

Grace - Grace Coddington

Grace - Grace Coddington

Η  Grace Coddington είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο των περιοδικών μόδας.Η βιογραφία της εξιστορεί την παιδική της ηλικία, την περίοδο που ήταν μοντέλο, καθώς και την καριέρα της ως διευθύντρια μόδας της αμερικανικής Vogue.
amazon.com

The Woman I Wanted To Be - Diane von Furstenberg

The Woman I Wanted To Be - Diane von Furstenberg

Αυτή είναι η ιδανική βιογραφία αν θέλετε να νιώσετε αυτοπεποίθηση. Η συναρπαστική ζωή της Diane von Furstenberg, ο γάμος με μέλος της βασιλικής οικογένειας της Γερμανίας, ο χωρισμός, ο καρκίνος που αντιμετώπισε και το επιτυχημένο brand της, είναι κάποια από τα κεφάλαια του βιβλίου. Είναι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής στα χέρια τους.«Θέλω κάθε γυναίκα να ξέρει πως μπορεί να είναι η γυναίκα που θέλει να είναι.»
amazon.com

Coco Chanel - Justine Picardie

Coco Chanel - Justine Picardie

Αυτό είναι ένα βιβλίο που έγραψε η Justine Picardie, πρώην editor-in-chief του βρετανικού Harper's Bazaar και σχολιάστηκε ως η αντικειμενική βιογραφία της Coco Chanel. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα πρώτα βήματα και η δημιουργία ενός από τους πιο γνωστούς οίκους μόδας όλων των εποχών.
amazon.com

Fashion Climbing - Bill Cunningham

Fashion Climbing - Bill Cunningham

Ο Bill Cunningham υπήρξε ο πιο δημοφιλής και αγαπητός street style φωτογράφος μέχρι σήμερα. Έφυγε από την ζωή πριν δημοσιευτεί το βιβλίο του και η ιστορία της βιογραφίας τελειώνει όταν περιγράφει την πρώτη του στήλη στο Women's Wear Daily. Μοιράζεται την αγάπη του για τη μόδα και την θετική οπτική που είχε πάντα για τη ζωή.
amazon.com

Alexander McQueen by Judith Watt

Alexander McQueen by Judith Watt

Η ζωή του σχεδιαστή Alexander McQueen στο East London, οι σπουδές του στο Central Saint Martins, η έμπνευση και τα πάθη του, βρίσκονται σ' αυτή τη βιογραφία του που καταπιάνεται με όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς του. Το εν λόγω βιβλίο προσπαθεί να αναλύσει τις σκοτεινές στιγμές και τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του.  
amazon.com

Dior by Dior

Dior by Dior

Στη βιογραφία θα διαβάσετε για την παιδική ηλικία του σχεδιαστή Christian Dior και πώς ξεκίνησε η αγάπη του για τη μόδα, και θα περιπλανηθείτε στις στιγμές μετά το άνοιγμα του πρώτου του ατελιέ και τη δημιουργία του 'The New Look', που έγινε γνωστό παγκοσμίως.
amazon.com

DV - Diana Vreeland

DV - Diana Vreeland

Η Diana Vreeland υπήρξε μία από τις διασημότερες fashion editors της εποχής και εργαζόταν για περισσότερες από τρεις δεκαετίες στο αμερικανικό Harper's Bazaar. Η βιογραφία της γράφτηκε το 1984 και αναλύει την glamorous ζωή της, τα parties, τους διάσημους φίλους της, τη σκληρή δουλεία και την μεγάλη επιτυχία.  
amazon.com