Ο οίκος Louis Vuitton αγόρασε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο

Έχει βάρος 1.758 καρατίων και προς το παρόν είναι ακατέργαστο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με την πιο δυναμική προσέγγιση που θα μπορούσε να έχει ο οίκος Louis Vuitton, δείχνει την πρόθεσή του να μπει στην αγορά κοσμημάτων. Ο οίκος ειδών πολυτελείας απέκτησε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο, είναι σκουρόχρωμο και έχει βάρος 1.758 καρατίων. Ο οίκος, σε συνεργασία με την εταιρεία Lucara Diamond Corporation και τη βελγική εταιρεία επεξεργασίας διαμαντιών HB, θα μετατρέψουν το ακατέργαστο διαμάντι που βρέθηκε τον Απρίλιο του 2019 στη Μποτσουάνα, σε μικρότερα διαμάντια.

Ο οίκος Louis Vuitton αγόρασε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο

Το διαμάντι πήρε την ονομασία "Sewelô", που σημαίνει "σπάνιο εύρημα" στη γλώσσα Τσουάνα της νοτίου Αφρικής και σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή.

lv

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας "Ο σκοπός αυτής της συνεργασίας ανάμεσα σε μια εταιρία εξόρυξης, μια εταιρία επεξεργασίας και έναν μεγάλο οίκο πολυτελών ειδών, είναι να σχεδιαστεί και να κοπεί μια συλλογή διαμαντιών από το Sewelô". Ο οίκος θα δώσει την ευκαιρία στους πελάτες του να δημιουργήσουν ξεχωριστά και custom-cut διαμάντια.

lv

Ο Louis Vuitton έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του ακατέργαστου διαμαντιού, δηλώνοντας ότι θα "αποκαλύψει" πλήρως την δυναμική του, όταν ο πολύτιμος λίθος γυαλιστεί. 

Η αγορά αυτή εκ μέρους του οίκου είναι μια ακόμα εντυπωσιακή κίνηση του ομίλου LVMH, στον τομέα των κοσμημάτων. Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της ήδη τους οίκους Bulgari , ΤAG Heuer και Hublot, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο αγόρασε και το εμβληματικό label Tiffany & Co.