Ο οίκος Dior ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει διαδικτυακά την Cruise 2021 συλλογή του

H Maria Grazia Chiuri θέλει να αποτίσει φόρο στην Ιταλία και να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Τα fashion shows που είχαν προγραμματιστεί για τις Cruise 2021 συλλογές ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας που επηρέασε όλο τον πλανήτη. Μετά τη Chanel, που επέλεξε να παρουσιάσει την αντίστοιχη collection για πρώτη φορά μέσω διαδικτύου, και ο οίκος Dior ανακοίνωσε πως θα κάνει κάτι αντίστοιχο. Η πασαρέλα που επρόκειτο να γίνει στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 22 Ιουλίου καθώς η Maria Grazia Chiuri θέλει με κάθε τρόπο να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας και να δείξει πως τα πράγματα, αν και έχουν αλλάξει και δυσκολέψει ιδιαίτερα για τη βιομηχανία -και όχι μόνο- σιγά σιγά με κάποιον τρόπο θα επιστρέψουν σε μια κανονικότητα. 

Την ίδια μέρα λοιπόν που ο οίκος Burberry αποκάλυψε πως θα παρουσιάσει την Spring/Summer 2021 συλλογή του στη φύση (carbon neutral, χωρίς κοινό και online) ο οίκος Dior με τη σειρά του εξήγησε το πλάνο του για το επερχόμενο fashion show. Το ιστορικό label θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στην ιταλική μόδα και ιστορία και έτσι η συλλογή Cruise 2021 θα παρουσιαστεί στην Ιταλία. 

Πιο συγκεκριμένα, μετά το Μαρακές, που είχε επιλέξει για την Cruise 2020 συλλογή, η Maria Grazia Chiuri αποφάσισε να δείξει αυτή του 2021 στην λευκή πλατεία του Καθεδρικού του Λέτσε. Εκεί λοιπόν θα δημιουργηθεί ένα φωτεινό και refined σκηνικό και τα μοντέλα θα περπατήσουν φορώντας τις δημιουργίες του Dior. Το show δεν θα είναι ανοιχτό στο κοινό, όμως θα μεταδοθεί ζωντανά από τα social media και το επίσημο website του οίκου.