Μια νέα πρωτοβουλία δημιουργείται για να βοηθήσει τους μαύρους στη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς

Η Black Fashion & Beauty Collective θα παρέχει υποστήριξη και πόρους σε όσους το έχουν ανάγκη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μία ομάδα από μαύρους δημιουργούς ενώθηκε και δημιούργησε έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος θα βοηθήσει τους στιλίστες, hairstylists και make up artists που εργάζονται στη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς. Η Black Fashion & Beauty Collective θα παρέχει υποστήριξη αλλά και πόρους στα μέλη της προκειμένου να τους βοηθήσει να εξελίξουν την καριέρα τους. 

Τα θεμέλια αυτού του νέου οργανισμού έθεσαν ο στιλίστας -και κριτής του America's Next Top Model- Law Roach, ο σχεδιαστής Jason Rembert και η hairstylist Lacy Redway, ενώ ο Jason Bolden, (celebrity στιλίστας που συμμετείχε στην παραγωγή του Netflix Styling Hollywood) θα είναι στο board της πρωτοβουλίας. 

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημιουργοί, που βρίσκονται συνήθως στο παρασκήνιο, και να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Επιπλέον επιδιώκουν να εντοπίζουν συμπεριφορές που κρύβουν διακρίσεις τόσο στη μόδα όσο και στην ομορφιά έτσι ώστε σταδιακά να βοηθήσουν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. 

"Οι λευκοί συνάδελφοί μας έχουν πολύ διαφορετικές εμπειρίες, από το πώς πληρώνονται μέχρι το τι συμπεριφορές αντιμετωπίζουν. Τα πρακτορεία, το PR, το managemetn, όλα είναι διαφορετικά" εξηγεί ο Bolden στο Business of Fashion.

Η Black Fashion & Beauty Collective είναι ένα από τα πολλά groups που δημιουργήθηκαν στο χώρο σαν μια απάντηση στο momentum του κινήματος Black Lives Matter, μετά τη δολοφονία του George Floyd. "Είμαστε εμείς που προσπαθούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι δεν αντέχουμε άλλο και θέλουμε να προχωρήσουμε" προσθέτει ο Bolden.