Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι θα γίνει κανονικά τον Σεπτέμβριο

Η Fédération de la Haute Couture et de la Mode αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να ανακοινώσει τις ημερομηνίες.

Οι περισσότερες χώρες έχουν αρχίσει σταδιακά να χαλαρώνουν τα μέτρα που είχαν πάρει εξαιτίας της πανδημίας και η ζωή μοιάζει να επιστρέφει σε μια κανονικότητα. Η έκτακτη κατάσταση ανάγκασε πολλούς οίκους και brands να αναβάλλουν ή και να ακυρώσουν τα προγραμματισμένα events τους, ανάμεσα στα οποία ήταν τα cruise fashion shows, τα couture αλλά και η παρουσίαση των ανδρικών συλλογών. 

Η Spring/Summer 2021 συλλογές επρόκειτο να παρουσιαστούν αυτόν τον Σεπτέμβριο και λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας κανείς δεν ήξερε τελικά τι θα συμβεί. Παρόλα αυτά η Fédération de la Haute Couture et de la Mode τώρα αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να ανακοινώσει ότι τα shows θα γίνουν κανονικά στο Παρίσι από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου με τους απαραίτητους περιορισμούς. Παράλληλα θα δημιουργήσει και μία πλατφόρμα για το κοινό που δεν θα καταφέρει να ταξιδέψει, η οποία θα παρουσιαστεί σύντομα. 

Το social distancing είναι επιβεβλημένο φυσικά και έτσι είναι σχεδόν βέβαιο πως τα shows δεν θα είναι ακριβώς όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Επιπλέον θα γίνουν και κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα μιας και ήδη κάποιοι οίκοι έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετέχουν στην Εβδομάδα Μόδας, τουλάχιστον γι' αυτή τη σεζόν. Ανάμεσα σ' αυτούς είναι και ο Saint Laurent, ο οποίος γνωστοποίησε την απόφασή του με επίσημη ανακοίνωση τον περασμένο Απρίλιο. 

Η γαλλική πρωτεύουσα είναι η τελευταία από τις πόλεις που υποδέχονται το κοινό για τις αντίστοιχες εβδομάδες μόδας, ενώ προηγούνται η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο. Προς το παρόν οι υπόλοιπες πόλεις δεν έχουν αποκαλύψει τι σκοπεύουν να κάνουν, το μόνο show που είναι γνωστό πως σίγουρα θα πραγματοποιηθεί -σε εξωτερικό χώρο- είναι αυτό του οίκου Burberry.