Η Stella Jean μίλησε για το ρατσισμό στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

"Έγραψα emails και γράμματα σε κάθε σημαντικό ιταλικό Μέσο και ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Και το λυπηρό είναι ότι μόλις τρεις άνθρωποι ανταποκρίθηκαν."

H Stella Jean μίλησε ανοιχτά για το ρατσισμό που αντιμετώπισε όταν δούλευε στην Ιταλία και την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Η σχεδιάστρια εξήγησε πως αυτή τη στιγμή ο κόσμος έχει μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο. 

Η Jean παρουσίαζε εδώ και πολλά χρόνια τις συλλογές της στο Μιλάνο, αλλά τον περασμένο Φεβρουάριο αποφάσισε να μην ακολουθήσει το παραδοσιακό ημερολόγιο της ιταλικής πρωτεύουσας της μόδας. Εναλλακτικά προτίμησε να στήσει ένα φωτογραφικό project, με τίτλο Italians In Becoming, στο οποίο τόνισε την πολυπολιτισμικότητα της Ιταλίας. Εκεί μίλησαν 20 έγχρωμες γυναίκες οι οποίες αποκάλυψαν τα ρατσιστικά σχόλια που έχουν δεχτεί κατά καιρούς. 

Η Stella Jean μίλησε για το ρατσισμό στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Είπε πως αποφάσισε να μην διοργανώσει το fashion show της γιατί "η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτή". "Δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω το show σαν να μην συμβαίνει τίποτα" έγραψε στο Instagram. 

Τώρα η σχεδιάστρια μίλησε ανοιχτά για το πώς την αντιμετώπισαν τα ιταλικά Mέσα, την περίοδο που είχε διοργανώσει μία καμπάνια για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, ενώ τώρα διατείνονται πως θα υποστηρίξουν το κίνημα Black Lives Matter. 

"Πιστέψτε με, χτύπησα κάθε πόρτα. Έγραψα emails και γράμματα σε κάθε σημαντικό ιταλικό Μέσο και ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Και το λυπηρό είναι ότι μόνο τρεις άνθρωποι ανταποκρίθηκαν. Όταν είδα λοιπόν τους ίδιους ανθρώπους που τότε με αγνόησαν, να βάζουν μια μαύρη εικόνα για την #BlackOutTusday και να γράφουν για την υποστήριξή τους στο κίνημα τα θυμήθηκα. "Θέλετε να μιλήσετε για το ρατσισμό στις ΗΠΑ, αλλά δεν βλέπετε τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σας κάθε μέρα" σκέφτηκα."

Stella Jean Black Lives Matter Rome
H σχεδιάστρια μίλησε στη διαμαρτυρία του κινήματος Black Lives Matter στη Ρώμη. 

Η σχεδιάστρια είπε επίσης πως παρόλο που βρίσκει όλο αυτό πολύ απογοητευτικό, είναι αισιόδοξη για το μέλλον. "Ήταν πολύ στενάχωρο γιατί όταν προσπάθησα να μιλήσω κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και τώρα είναι όλοι ακτιβιστές. Είμαι αισιόδοξη, δεν θέλω να το σκέφτομαι σαν υποκρισία. Ελπίζω ότι από εδώ και στο εξής θα δείχνουν την υποστήριξή τους. Αν όχι, χάνουμε μια σπουδαία ευκαιρία να αλλάξουμε."

Η Jean τέλος είπε πως "αυτή τη στιγμή η ιστορία μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την προοπτική και τις προτεραιότητές μας".