Ο οίκος Dior συνεργάζεται με την UNESCO σε μια σημαντική πρωτοβουλία

Θα προσφέρει εκπαίδευση και καθοδήγηση σε μη προνομιούχες νεαρές γυναίκες.

O οίκος Dior ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών. Στόχος αυτής της σύμπραξης είναι να βοηθηθούν οι μαθήτριες που προέρχονται από μη προνομιούχα περιβάλλοντα. 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στα πλαίσια του Women@Dior, που έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 1000 νεαρές φοιτήτριες, παρέχοντάς τους καθοδήγηση από εργαζόμενους του οίκου Dior, οι οποίοι αναλαμβάνουν το ρόλο του μέντορα και βρίσκονται σε στενή επαφή μαζί τους. 

Ο Dior τώρα ενώνει τις δυνάμεις του με την UNESCO και το Global Education Coalition, το οποίο θα δώσει σε 100 νέες φοιτήτριες από τη Νιγηρία, τη Γκάνα, την Τανζανία, τη Τζαμάικα, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα την ευκαιρία για μόρφωση. Κάθε μαθήτρια θα έχει μέντορα έναν υπάλληλο του Dior και θα συμμετέχει σε ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια 10 μηνών, ενώ στη συνέχεια θα κληθεί να λάβει μέρος σε ένα τοπικό πρόγραμμα που θα επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των νέων γυναικών, μέσα από την πρωτοβουλία Dream For Change

Ο οίκος Dior συνεργάζεται με την UNESCO σε μια σημαντική πρωτοβουλία

"Μέσα από τη μόρφωση έρχεται η ελευθερία” είπε η Maria Grazia Chiuri, που βρίσκεται στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Dior. "Για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία το να βοηθήσουμε τα νέα κορίτσια να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους: την αυτοπεποίθηση να τολμούν, να είναι ανεξάρτητες και να κάνουν πράγματα. Αυτή η πρωτοβουλία είναι πιο σημαντική από ποτέ προκειμένου να χτίσουμε τον κόσμο του αύριο.