Τα kaftan dresses που θα σας εξασφαλίσουν αβίαστα summer elegance

Οι πιο κομψές επιλογές που μπορείτε να κάνετε για το καλοκαίρι.

Καφτάνια, το ένδυμα που ο δεσμός του με το καλοκαίρι είναι άρρηκτος και η ποικιλία του σε σχέδια και υφές προσφέρει πληθώρα επιλογών για κάθε στιγμή της ημέρας.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, ή υποψιάζεστε, η προέλευση του καφτανιού έχει τις ρίζες της στην Ανατολή, φέρνοντας στο νου "χίλιες και μία νύχτες" και εξωτικές βραδιές. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα καφτάνια αρχικά ήταν ένδυμα που φορούσαν οι άντρες, και κυρίως οι άντρες της άρχουσας τάξης. Ήταν σύμβολο εξουσίας και δύναμης. Το ταξίδι, λοιπόν, που έφερε το καφτάνι στη Δύση και στις collection των σχεδιαστών στις δεκαετίες των 50s και 60s (Christian Dior, Balenciaga Yves Saint Laurent), ξεκινάει από την Περσία και αφού διασχίζει την ήπειρο της Ασίας προς τα ανατολικά – Κίνα- και τα δυτικά της – Κωνσταντινούπολη-, θα φτάσει στη Βόρεια Αφρική, στην Ευρώπη και τελικά θα κατακτήσει όλο τον πλανήτη, αποκτώντας διάφορες παραλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα καφτάνια αγαπήθηκαν από τις πιο κομψές socialite και style icons (όπως η Talitha Getty ), από σπουδαίες κυρίες της μόδας (όπως η Diana Vreeland) και ξεχωριστές προσωπικότητες του σινεμά (όπως η Elizabeth Taylor), και έγιναν συνώνυμα της μποέμ διάθεσης και της κομψότητας χωρίς περιορισμούς. 

Τα καφτάνια μπορούν να φορεθούν το ίδιο κομψά στην παραλία, πάνω από τα μαγιό, αλλά και σε ένα summer cocktail party. Μπορούν να προσφέρουν άνεση σ' ένα ταξίδι, αλλά μπορούν με τα κατάλληλα αξεσουάρ, να γίνουν η επιλογή σας ακόμα και για formal εμφάνιση. Όλα έχουν να κάνουν με τις υφές, το ύφος, το μήκος, τα σχέδια του kaftan dress που θα επιλέξετε και το πως θα το συνδυάσετε. Η ευτυχία είναι ότι τα καφτάνια και τα φορέματα - καφτάνια ειδικά, ταιριάζουν απόλυτα με τα αξεσουάρ του καλοκαιριού: από πέδιλα αρχαιοελληνικού τύπου και mules μέχρι ψάθινες τσάντες, μαντήλια στο κεφάλι και boho αξεσουάρ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ariana Caftan, torybruch.com

 Saint Laurent Black Wool-voile Kaftan, net-a-porter.com

Loewe Paula's kaftan, mytheresa.com

 Emilio Pucci, mytheresa.com

Thierry Colson Eva kaftan dress, matchesfashion.com

Mary Katrantzou "Tropez" kaftan, net-a-porter.com