Walk For Giants | Η capsule συλλογή που βάζει σκοπό να σώσει τους ελέφαντες

Shopping για καλό σκοπό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στην προτροπή για "ethical shopping", ή shopping "με καλό σκοπό", έρχεται να προστεθεί μία ακόμα πρωτοβουλία ηθικού περιεχομένου: αυτή που ανέλαβαν το Νet-a-Porter και το Gemfields για την προστασία της άγριας ζωής στην Αφρική.

Το διεθνές luxury fashion ηλεκτρονικό κατάστημα και η διεθνής εταιρία εμπορίας πολύτιμων λίθων συνεργάζονται με τον Space for Giants, έναν οργανισμό που αγωνίζεται για την προστασία των ελεφάντων από το παράνομο κυνήγι, αλλά και τη διατήρηση του οικοσυστήματος στο οποίο ζουν στην Αφρική, και καταθέτουν δυο capsule συλλογές για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Υπό τον τίτλο "Walk for Giants", η πρωτοβουλία σκοπεύει να συγκεντρώσει χρήματα, αλλά και να επικοινωνήσει την αποστολή του Space for Giants για την προστασία των ελεφάντων και της άγριας ζωής.

Walk For Giants |  Η capsule συλλογή που βάζει σκοπό να σώσει τους ελέφαντες

Το Net-a-Porter απευθύνθηκε σε ready-to-wear labels όπως οι Burberry, 3.1 Phillip Lim, Brunello Cucinelli, Chantecaille, Ole Lynggaard Copenhagen, για τη δημιουργία των 38 sustainable κομματιών που περιλαμβάνει η συλλογή του.  Η Gemfields, από την πλευρά της , συνεργάστηκε με 12 brands κοσμημάτων για τα 44 κομμάτια που περιλαμβάνει η δική της συλλογή κατασκευασμένα από ρουμπίνια και σμαράγδια από τη Μοζαμβίκη και τη Ζάμπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δήλωση της, η Elizabeth von der Goltz, η global buying director του Net-a-porter είπε: "Είναι τιμή μας να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Space for Giants γι’ αυτές τις exclusive capsule collections, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν για τους σκοπούς του οργανισμού που αφορούν την προστασία της άγριας ζωής στην Αφρική και το περιβάλλον, ειδικά αυτή την κρίσιμη εποχή". Στη δική του δήλωση, ο Sean Gilbertson, CEO της Gemfields, είπε: "Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων για να οδηγήσουμε την κουβέντα σ’ αυτούς τους τεράστιους γίγαντες και είναι τιμή μας να στηρίζουμε τη ομάδα του Space of Giants σ’ αυτή την τολμηρή προσπάθειά τους".

Walk for Giants

Η φωτογράφιση για την καμπάνια του Walk of Giants, που συνοδεύει το online λανσάρισμα των συλλογών,  πραγματοποιήθηκε στο καταφύγιο Enasoit Game Sanctuary στην Κένυα, από τον Francesco Carrozzini με τη συμμετοχή των μοντέλων Αrizona Muse και Selena Forrest. Και πραγματικά αποτυπώνει την ομορφιά της Αφρικανικής άγριας ζωής, αυτή που το Net-a-Porter και το Gemfields θέλουν να διαφυλάξουν για να μπορούν να τη θαυμάζουν και οι μελλοντικές γενιές.

Walk for Giants

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ