Κλείνει το Grand Palais που φιλοξενεί τα show της Chanel στο Παρίσι

Ο εμβληματικός χώρος θα παραμείνει κλειστός για 3 χρόνια για να γίνουν εργασίες ενόψει της Ολυμπιάδας 2024.

Μέχρι το τέλος του 2020, το Grand Palais στο Παρίσι θα κλείσει τις πύλες του προκειμένου να ανακαινιστεί για να είναι έτοιμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα γίνουν στην Πόλη του Φωτός. Τα έξοδα ανακαίνισης του εντυπωσιακού κτιρίου του 1900 με την τεράστια γυάλινη οροφή θα αναλάβει μαζί με το Δήμο του Παρισιού ο οίκος Chanel. Από το 2006, όταν ο Karl Lagerfeld παρουσίασε εκεί την πρώτη του επίδειξη για τον γαλλικό οίκο, το Grand Palais θεωρείται κάτι σαν "σπίτι" της Chanel.

Κλείνει το Grand Palais που φιλοξενεί τα show της Chanel στο Παρίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διάσημος σχεδιαστής είχε εντυπωσιαστεί από τη γυάλινη θολωτή οροφή όταν ήταν ακόμα παιδί. "Είδα το Grand Palais για πρώτη φορά σε παιδική ηλικία, όταν γινόταν εκεί μια έκθεση αυτοκινήτου, ενώ μία από τις πιο αγαπημένες αναμνήσεις μου είναι μια παράσταση των μπαλέτων Maurice Bejart που είχα παρακολουθήσει σ’ αυτόν τον εξαιρετικό χώρο", είχε πει ο Lagerfeld.

Μέχρι το 2024, οπότε αναμένεται να ανοίξει ξανά, το Grand Palais θα δώσει τη θέση του σε μια εντυπωσιακή προσωρινή κατασκευή που θα φιλοξενήσει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις –ανάμεσά τους και οι επιδείξεις της Chanel. Η νέα κατασκευή έχει έκταση 10.000 τετραγωνικά μέτρα, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Jean-Michel Wilmotte και βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως, το τεράστιο δημόσιο πάρκο που καταλήγει στον Πύργο του Άιφελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ