Ο Nicolas Di Felice είναι ο νέος creative director του οίκου Courrèges

Ο σχεδιαστής είχε συνεργαστεί προηγουμένως με τον Nicolas Ghesquière.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο εμβληματικός οίκος Courrèges ανακοίνωσε τον νέο creative director του. O Nicolas Di Felice αναλαμβάνει τα ηνία του οίκου -κάνοντας παράλληλα το ντεμπούτο του στη συγκεκριμένη θέση. 

Ο σχεδιαστής από το Βέλγιο έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο La Cambre στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια δούλεψε σε μεγάλους οίκους μόδας όπως στον Balenciaga, στον Louis Vuitton μαζί με τον Nicolas Ghesquière, καθώς και στον οίκο Dior στο πλευρό του Raf Simons. "Πάντα ονειρευόμουν τον Courrèges, με το ριζοσπαστικό σύμπαν του. Είναι ένας οίκος που σημαίνει πολλά για μένα και στο οποίο βλέπω τον εαυτό μου. Η απλότητά του, η σαφήνεια, για να μην αναφέρουμε την αισιοδοξία του - είναι τιμή μου να διατηρήσω αυτές τις αξίες ζωντανές και ελπίζω να το κάνω με τόσο πάθος και ενθουσιασμό όσο ο ιδρυτής του", είπε σε επίσημη δήλωσή του.

Η πρώτη συλλογή του Nicolas Di Felice θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2021. Θα αφορά μία επιλογή από τα iconic κομμάτια τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο ιστορικό και ανακαινισμένο κατάστημα του οίκου στη 40 rue François Ier στο Παρίσι.

Η επιλογή του Di Felice αποτελεί σίγουρα ενδιαφέρουσα ειδικά αν σκεφτεί κανείς το γεγονός πως και ο ιδρυτής του οίκου, André Courrèges, ξεκίνησε την καριέρα του πλάι στον Cristobal Balenciaga.