Πέθανε ο σχεδιαστής Kenzo Takada

Ο ιδρυτής του οίκου Kenzo έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών από Covid-19.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Kenzo Takada, ιδρυτής του οίκου Kenzo πέθανε σε ηλικία 81 ετών από Covid-19. Ο Ιάπωνας σχεδιαστής έφυγε από τη ζωή ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Παρισιού, Neuilly-sur-Seine.

Ο Takada ήταν ο πρώτος designer από την Ιαπωνία που κέρδισε εξέχουσα θέση στην εξαιρετικά ανταγωνιστική σκηνή μόδας του Παρισιού. Η πρώτη του μεγάλη αναγνώριση ήρθε όταν το Elle παρουσίασε ένα από τα σχέδιά του στο εξώφυλλό του τον Ιούνιο του 1970. Την επόμενη χρονιά, ο σχεδιαστής - ο οποίος έχει ντύσει celebrities όπως η Beyonce και η Rihanna - κέρδισε το βραβείο Fashion Editor Club of Japan.

Ο σχεδιαστής γεννήθηκε στην Ιαπωνία αλλά μετακόμισε στο Παρίσι το 1964, όπου και ξεκίνησε την καριέρα του στη μόδα. Το 1970, κυκλοφόρησε την ομώνυμη σειρά του, η οποία αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλής με τα δυνατά χρώματα και τις έντονες εκτυπώσεις να ξεχωρίζουν. Το 1976, άνοιξε το flagship κατάστημά του στην Πόλη του Φωτός, ενώ κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής πορείας του είχε την ευκαιρία να σκηνοθετήσει μία ταινία, με τίτλο Yume, yume no ato, η οποία κυκλοφόρησε 1981.

Το 1993, ο Kenzo εξαγοράστηκε από τον όμιλο LVMH, με τον Takada να αποσύρεται από την εταιρεία το 1999. Τα νέα για το θάνατό του έρχονται μια μέρα μετά την επίδειξη της συλλογής του άνοιξη/ καλοκαίρι 2021 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.