Balenciaga | Κυκλοφόρησε σειρά παπουτσιών με πέντε δάχτυλα

Ο οίκος ξέρει πως να μας εντυπωσιάζει.

Μία ανανέωση στο δημοφιλές ζευγάρι sock sneakers Speed θέλησε να κάνει ο οίκος Balenciaga και σε συνεργασία με το ιταλικό footwear brand Vibram κυκλοφορεί τη  limited-edition σειρά Balenciaga Toe Sock. 

Τα sneakers της νέας αυτής σειράς εμπνέονται από τα παπούτσια με πέντε δάχτυλα της σειράς Vibram FiveFingers, και μοιάζουν με γάντια που εφαρμόζουν στο πόδι για να διευκολύνουν το περπάτημα, ιδίως σε υπαίθριες δραστηριότητες. 

Η caspule συλλογή Balenciaga Toe περιλαμβάνει ένα σχέδιο sock sneakers με ανατομικό τακούνι, σε δυο χρώματα (κόκκινο, μαύρο), ένα ζευγάρι lace-up sneakers με ανατομικό τακούνι σε μαύρο χρώμα, αλλά κι ένα σχέδιο sock boots με ψηλό τακούνι σε δυο χρώματα (μαύρο και φλούο ροζ). 

Τα παπούτσια με 5 δάχτυλα είχαν κάνει την πρώτη τους εμφάνιση στην πασαρέλα του οίκου για τη κολεξιόν F/W20 - πάλι τότε σε συνεργασία με τη Vibram. Φαίνεται, λοιπόν, πως ο Demna Gvasalia στη διάρκεια του lockdown και της απομόνωσης σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να μας δώσει τώρα την ευκαιρία να περπατήσουμε εκεί έξω όπως περπατούσαμε και μέσα στο σπίτι: χωρίς παπούτσια. Γιατί ακριβώς αυτή είναι η φιλοσοφία (και η αίσθηση) πίσω από τη σόλα με τα πέντε δάχτυλα: το να αισθάνεται κανείς ότι περπατάει ξυπόλητος! 

Balenciaga | Κυκλοφόρησε σειρά παπουτσιών με πέντε δάχτυλα
Toe Sock Balenciaga

Balenciaga Toe Sock
Toe Lace- Up Balenciaga
Balenciaga Toe Sock
Heeled Toe Balenciaga

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ