Σε δημοπρασία σπάνια κοσμήματα που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld

Η συλλογή από vintage Chanel κοσμήματα που ανήκαν στη φίλη του σχεδιαστή Susan Gutfreund.

Μία σπάνια συλλογή από vintage κοσμήματα Chanel που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld  βγάζει σε δημοπρασία ο οίκος Christie’s. 

Τα κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, καρφίτσες κ.ά- τα περισσότερα σε σχέδια χαρακτηριστικά της extravagant οπτικής του θρυλικού σχεδιαστή- ανήκαν στη Susan Gutfreund, στενής του φίλης, που της χάριζε κομμάτια που απέμεναν από τα runway shows του, αλλά και ως μοναδικά κοσμήματα σε όλη τη διάρκεια της φιλίας τους. 

Ανάμεσα στα κοσμήματα της συλλογής ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια σε σχήμα καρδιά με το logo "CC, ένα faux pearl και gripoix glass τσόκερ, ένα σετ χτενάκια μαλλιών με πράσινα πετράδια κι ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια σε σχήμα υδρίας.

Σε δημοπρασία σπάνια κοσμήματα που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld
Chanel Auction
Chanel Auction
Chanel Auction

Photos: Christie's. Δείτε όλα τα κοσμήματα της συλλογή εδώ. 

Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για μια συλλογή από faux κοσμήματα χωρίς ακριβά μέταλλα ή πετράδια, ωστόσο ο οίκος Christie’s υπολογίζει ότι η πώλησή τους, για κάθε κομμάτι, θα αγγίξει και τα 4.000€. Εξάλλου, όπως δηλώνει στο WWD και η εκτιμήτρια κοσμημάτων Claibourne Poindexter, "είναι κομμάτια iconic της εποχής αλλά διακρίνονται και από μία εσωτερικότητα. Μπορεί να πάρει κανείς μια καλή αίσθηση του χιούμορ του Karl Lagerfled είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που έχουν το σχήμα γαλλικών ασημικών είτε για ένα που μιμείται τα βουλοκέρια. Αποτελούν δείγματα λαμπρής σύλληψης και παράλληλα είναι παιχνιδιάρικα". 

Η συλλογή κοσμημάτων της Susan Gutfreund αποτελεί μέρος μια μεγαλύτερης δημοπρασίας που περιλαμβάνει εξαιρετικής ποιότητας κομμάτια από το νοικοκυριό της οικογένειας, και η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο σάιτ του Christie’s από τις 14 έως τις 29 Ιανουαρίου.