Η συνεργασία του Netflix με το British Fashion Council για μια σειρά από φορέματα εμπνευσμένα από το Bridgerton

Οι σύγχρονες δημιουργίες με αναφορές στη δημοφιλή σειρά εποχής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η σειρά εποχής Bridgerton, που τοποθετείται στη Γεωργιανή εποχή (Regency era) και την υψηλή κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας εκείνη την περίοδο, έγινε αμέσως επιτυχία όταν κυκλοφόρησε στο Netflix ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Ειδική αναφορά, βεβαίως, έγινε και στα εντυπωσιακά κοστούμια της σειράς, που έφτασαν τον απίθανο αριθμό των 7.500.

Με αφορμή το λανσάρισμα της σειράς, το Netflix ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το British Fashion Council, το βρετανικό συμβούλιο για τη μόδα, για τη δημιουργία μίας σειράς από φορέματα με αναφορές στη σειρά. Τη δημιουργία των σύγχρονων αυτών κομματιών, που όμως εμπνέονται από την Regency Era , ανέλαβαν τρεις σπουδαστές του British Fashion Council, οι Aurélie Fontan, Edward Mendoza και Shanti Bell, με μέντορά τους τον σχεδιαστή Richard Quinn.

Με τα φορέματα που δημιούργησαν οι ανερχόμενοι σχεδιαστές πόζαραν ήδη οι πρωταγωνίστριες της σειράς Phoebe Dynevor, Nicola Coughlan, Claudia Jessie, Adjoa Andoh και Golda Rosheuvel.

Όπως δήλωσε η Gemma Juviler, Commercial Director του British Fashion Council, "αυτή η συνεργασία με το Netflix τονίζει τον ζωτικής σημασίας ρόλο που παίζει η μόδα στην τηλεόραση, οι χαρακτήρες που ερμηνεύουν οι ηθοποιοί ζωντανεύουν μέσα από τις όμορφες δημιουργίες των σπουδαστών μας".