8 fashion insider-approved τρόποι για να φορέσετε το ζιβάγκο

Με έμπνευση από τα street style looks των πιο κομψών γυναικών.

Αν υπάρχει ένα κομμάτι άμεσα συνδεδεμένο με τα χειμερινά looks αυτό είναι το ζιβάγκο. Θα ακούσετε να το αποκαλούν turtleneck ή polo neck ή roll-neck, ακόμα και skivvy, κι όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί περιγράφουν το μακρύ περιλαίμιο - κολάρο - που καλύπτει τον λαιμό. 

Αυτός, εξάλλου, ήταν και ο σκ0πός των ζιβάγκο, από την πρώτη - πρώτη εμφάνισή τους στον 15ο αιώνα, να παρέχουν κάλυψη και προστασία, ενώ μέχρι και τις αρχές του 20ου ήταν ένδυμα που απευθυνόταν κυρίως σε άντρες. Μέχρι που οι φεμινίστριες τις δεκαετίας του 20s στην Αμερική ανέλαβαν να το μεταμορφώσουν σε unisex κομμάτι, που φόρεσαν από αθλητές, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί μέχρι λαμπερές σταρ του Hollywood και γαλαζοαίματες. 

Τα ζιβάγκο εξελίχθηκαν σταδιακά σε staple κάθε γκαρνταρόμπας, γυναικείας και αντρικής, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο layering, αφού μπορούν να φορεθούν μέσα από άλλες μπλούζες, αμάνικα φορέματα, πουκάμισα, ολόσωμες φόρμες και πουλόβερ. Είτε με τη μορφή ενός στενού τοπ  είτε σε πουλόβερ και πλεκτά ή ακόμα και σε knit dresses, το ζιβάγκο είναι η κομψή λύση της χειμερινής ένδυσης και προσφέρει απίστευτες επιλογές ως προς τα outfits που μπορείτε να δημιουργήσετε. 

Street style looks

Φυσικά, οι fashion insiders και τα celebrity fashion icons έχουν φροντίσει να καταθέσουν τις στιλιστικές τους ιδέες αναφορικά με το πώς φοράμε σωστά ένα ζιβάγκο και τα παρακάτω 10 looks από τις πρόσφατες εμφανίσεις τους αποτελούν ένα καλό δείγμα των προτάσεών τους. 

[Photos: Getty Images]

Με σακάκι & τζιν παντελόνι

Με σακάκι & τζιν παντελόνι

Η Gigi Hadid συνδύασε ένα καφέ πουλόβερ - ζιβάγκο με εμπριμέ σακάκι σε παρόμοια απόχρωση, μαύρο τζιν με σκισίματα και δερμάτινες μπότες σε καφέ. 

Με μίντι φούστα & μπότες

Με μίντι φούστα & μπότες

Η Olivia Palermo φόρεσε ένα πουλόβερ - ζιβάγκο σε μουσταρδί απόχρωση με μια καφέ δερμάτινη μίντι φούστα και μπεζ δερμάτινες μπότες. 

Με shearling πανωφόρι

Με shearling πανωφόρι

Η Irina Shayk με λευκό ζιβάγκο, μαύρο κολάν, shearling jacket και λευκές μπότες. 

Με puffer coat

Με puffer coat

H Caroline Issa μ' ένα λιλά turtleneck top, μακρύ puffer παλτό, λευκό παντελόνι και πράσινη δερμάτινη τσάντα. 

Black & White

Black & White

H Caroline Daur με μαύρο ζιβάγκο, λευκό ψηλόμεσο cropped παντελόνι, ασύμμετρο παλτό με ρίγες, χρυσά κοσμήματα και μαύρες μπότες. 

Monochromatic

Monochromatic

Η Xenia Adonts με ζιβάγκο τοπ, φαρδύ παντελόνι και δερμάτινο πανωφόρι με γούνινη επένδυση, μπότες λουστρίνι και γυαλιά ηλίου, όλα σε κόκκινο χρώμα. 

Με πλισέ φούστα

Με πλισέ φούστα

Η Leonie Hanne μ' ένα ροζ oversized πουλόβερ - ζιβάγκο, δερμάτινη πλισέ φούστα, ροζ τσάντα Fendi και ροζ μπότες Fendi. 

Με καμπαρντίνα & τζιν παντελόνι

Με καμπαρντίνα & τζιν παντελόνι

Η Emili Sindlev με πουλόβερ - ζιβάγκο, τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή, χρωματιστή καμπαρντίνα και Amina Muaddi sock boots σε γαλάζιο. 

Με δερμάτινο παντελόνι & sneakers

Με δερμάτινο παντελόνι & sneakers

Η Sonia Lyson με γαλάζιο πλεκτό ζιβάγκο, μαύρο δερμάτινο παντελόνι, sneakers και Chanel τσάντα. 

Με oversized blazer & skinny jeans

Με oversized blazer & skinny jeans

Μοντέλο στο Παρίσι που φοράει πλεκτό ζιβάγκο σε μαύρο χρώμα, oversized μπλε σακάκι με ρίγες και skinny jeans.