Πώς θα επιλέξετε το σωστό τζιν ψωνίζοντας online

Τα tips που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει.

Το lockdown εξαιτίας του Covid-19 έχει αλλάξει εντελώς τη ζωή όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, κάνοντας μας να ξεχάσουμε μερικές από τις αγαπημένες μας ασχολίες όπως οι αγορές σε καταστήματα. Η νέα πραγματικότητα, όμως, μας έχει συστήσει μία άλλη απόλαυση, το online shopping. Οι αγορές μέσω διαδικτύου δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά σίγουρα άνθισαν σε τεράστιο βαθμό λόγω της καραντίνας. Έτσι πλέον με μερικά μόνο clicks μπορείτε να αγοράσετε τα κομμάτια που λείπουν από τη γκαρνταρόμπα σας και να περιμένετε με ανυπομονυσία τον κούριερ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τις online αγορές και κυρίως όσον αφορά στα νούμερα που επιλέγετε. Η ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, όμως, είναι να επιλέξετε το ιδανικό τζιν παντελόνι. Η αναζήτηση του τέλειου jean παντελονιού σίγουρα δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται να κάνετε αρκετές δοκιμές μέχρι να ανακαλύψετε την τέλεια γραμμή και το ιδανικό νούμερο για τη σιλουέτα σας. Η διαδικασία αυτή μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο περίπλοκη όταν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο τζιν από το διαδίκτυο.

Street Style

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος για να πετύχετε τον στόχο σας και να είσαστε σίγουρες πως δεν θα χρειαστεί να επιστρέψετε το τζιν που παραγγείλατε, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips.

Tip #1

Το πρώτο και σημαντικό tip που χρειάζεται να έχετε πάντα στο νου σας όταν αγοράζετε ρούχα είναι να μην μένετε προσκολημμένες σε ένα συγκεκριμένο νούμερο. Κάθε fashion brand έχει διαφορετικές γραμμές ρούχων, έτσι μπορεί να χρειαστείτε ένα νούμερο μικρότερο ή μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Για να είστε σίγουρες πως θα κάνετε τη σωστή αγορά θα πρέπει να διαβάσετε το size guide και να κάνετε κάποιες μετρήσεις στο σώμα σας. Εξίσου σημαντικό είναι να παρατηρήσετε το νούμερο που φορά το μοντέλο στο e-shop, ώστε να καταλάβετε την εφαρμογή του παντελονιού και να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας. Ακόμα κι αν φοράτε για πολλά χρόνια την ίδια γραμμή σε jeans, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παραπάνω τακτικές πριν αποφασίσετε τελικά ποιο νούμερο θα επιλέξετε.

Tip #2

Επίσης, μη ξεχνάτε να παρατηρείτε στις ενδείξεις που αναγράφονται στα e-shops εάν δηλαδή το συγκεκριμένο jeans που επιθυμείτε είναι ελαστικό ή όχι. Εάν είναι, τότε θα χρειαστείτε ένα νούμερο μικρότερο από το συνηθισμένο και σε διαφορετική περίπτωση ίσως χρειαστείτε ένα νούμερο μεγαλύτερο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τη δυσκολία να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο απ' ό,τι περιμένατε και να χρειαστεί να το επιστρέψετε.

Don't Forget

Μετά από μία ή δύο φορές χρήση αλλά και μετά το πρώτο πλύσιμο, τα jeans προσαρμόζονται στις καμπύλες του σώματος σας. Βασική προϋπόθεση να είναι ελαστικά.

Street Style

Tip #3

Ένα εξίσου βασικό tip είναι να επισκεφτείτε το προφίλ του brand στο Instagram. Εκεί θα δείτε διάφορες φοτογραφίες που έχει δημοσιεύσει, αλλά και φωτογραφίες που ίσως έχουν προσθέσει με tag άλλες γυναίκες οι οποίες έχουν κάνει τις αγορές τους από εκεί. Με αυτό τον τροπο θα μπορέσετε να παρατηρήσετε την εφαρμογή των παντελονιών πριν αποφασίσετε να αγοράσετε κάποιο.

Tip #4

Ακόμα κι αν φοράτε μία συγκεκριμένη γραμμή σε jeans, μη διστάσετε να επιλέξετε κάτι διαφορετικό. Ακολουθήστε τα παραπάνω tips, αλλά και το size guide του e-shop και αγοράστε το τζιν που σας ενθουσίασε με σιγουριά ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή.

Street Style

Tip #5

Εάν αγοράσετε ένα τζιν παντελόνι και όταν σας έρθει δεν είναι ακριβώς ό,τι είχατε φανταστεί δεν χρειάζεται να το επιστρέψετε, αφού υπάρχει και η δυνατότητα της επιδιόρθωσης. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να βρείτε μία καλή μοδίστρα, στην οποία θα απευθύνεστε όταν χρειάζεται να κάνετε μικρές -ή και όχι- αλλάγες στα ρούχα σας. Για παράδειγμα, εάν το τζιν είναι ακριβώς όπως το είχατε φανταστεί απλώς είναι λίγο πιο μακρύ ή θα προτιμούσατε να είναι λίγο πιο στενό στη μέση, μπορείτε απλώς να το επιδιορθώσετε αντί να το επιστρέψετε.

Don't Forget

Το προηγούμενο tip αξίζει να το υιοθετήσετε μόνο εάν οι αλλαγές είναι μικρές. Σε διαφορετική περίπτωση, κι αν οι αλλαγές είναι πολλές, είναι προτιμότερο να επιστρέψετε το παντελόνι και να αλλάξετε το νούμερο αντί να το κρατήσετε και να κάνετε περεταίρω έξοδα για την επιδιόρθωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ