Τα jeans που μπορείτε να σκανάρετε για να μάθετε την προέλευσή τους

Το sustainable brand Reformation φέρνει μία καινοτόμα σειρά από jeans.

Όλο και περισσότερα brands δίνουν πλέον έμφαση στη βιωσιμότητα και την ηθική μόδα, πολλά, μάλιστα, από αυτά έχουν στηθεί ακριβώς πάνω σ' αυτή τη φιλοσοφία και συνεχίζουν να καινοτομούν. Ανάμεσά τους, το L.A. brand Reformation, που ξεκίνησε πουλώντας vintage κομμάτια, το 2009, και πλέον παράγει τα δικά του κομμάτια, μεταξύ των οποίων και jeans, με έμφαση στο sustainability.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Reformation, λοιπόν, μόλις κυκλοφόρησε μία σειρά από τζιν παντελόνια, που ενσωματώνουν την τεχνολογία FibreTrace™ , η οποία δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές "σκανάρωντας" το denim ύφασμα να ενημερωθούν για τον κύκλο ζωή του: από την προέλευσή του μέχρι τη διαδικασία παραγωγής του και πώς τελικά κατέληξε στο καλάθι των αγορών.

Η συλλογή "Farm to Butt" περιλαμβάνει 6 στιλ jeans, ανάμεσά τους, και μερικά κλασικά σχέδια του brand, που κοστίζουν από 98€ έως 185€, ενώ το denim που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τους προέρχεται από την αυστραλέζικη φάρμα Good Earth Cotton, την πρώτη φάρμα βαμβακιού στον πλανήτη που απορροφά περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ' αυτό που εκπέμπει.

*Θα τα βρείτε στο thereformation.com.