Το εντυπωσιακό Louis Vuitton Ginza Namiki στο Τόκιο

Μόλις άνοιξε το νέο ανανεωμένο κατάστημα του οίκου στο Τόκιο.

Το άνοιγμα του εντυπωσιακού Louis Vuitton Ginza Namiki στο Τόκιο, στην περιοχή Ginza, ανακοίνωσε ο οίκος Louis Vuitton. Πρόκειται, βεβαίως, για τη μεταμόρφωση ενός προϋπάρχοντος καταστήματος όπως την φαντάστηκαν οι αρχιτέκτονες Jun Aoki και Peter Marino, δημιουργώντας ένα ολοκαίνουργιο πολυόροφο κτίριο που συνυπάρχει αρμονικά με το υπόλοιπο τοπίο.

Το εντυπωσιακό Louis Vuitton Ginza Namiki στο Τόκιο

Το κτίριο στη συγκεκριμένη γωνία ανήκε στη Louis Vuitton από το 1981, ωστόσο στο νέο μοντέρνο κτίσμα αντικατοπτρίζεται η κίνηση του νερού ως ένα υλιστικό φαινόμενο. Οι απαλές, κυματοειδής επιφάνειες της πρόσοψης από γυαλί μιμούνται την κίνηση του νερού και αντανακλούν διάφορες αποχρώσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Το κτίριο διαθέτει 7 ορόφους, από τους οποίους οι 4 είναι διαθέσιμοι για τους σκοπούς της πώλησης, κι οι οποίοι φιλοξενούν από ένα μόνιμο pop-up χώρο για τις εποχικές προβολές των νέων αφίξεων μέχρι έναν χώρο με private salons. Το κατάστημα φιλοξενεί και το Le Café V, όπου ο διάσημος σεφ Yosuke Suga συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον οίκο στο μενού,  στο οποίο έρχεται να προσθέσει την πρώτη σειρά με σοκολάτες της Louis Vuitton. τη Le Chocolat V.

Louis Vuitton Ginza Namiki

H γυάλινη πρόσοψη αποτελεί έργο του Jun Aoki, που την οραματίστηκε ως μία "κολόνα από νερό", κι ενισχυμένη με ένα δίχρωμο φιλμ παράγει ασταμάτητα μία ποικιλία από χρωματισμούς. Στο εσωτερικό, το οποίο αποτελεί σχέδιο του Peter Marino, ξετυλίγεται σαν μία κορδέλα η κεντρική σκάλα από σκαλισμένo δρυ, ενώ ο χώρος, από τους καμπυλωτούς πάγκους, τα ταμπλό στα ταβάνια και τα έπιπλα , βρίσκονται σε συνάρτηση με τη μεταφορά του νερού, δημιουργώντας την αίσθηση της μιας διαρκούς ροής στον χώρο.

Louis Vuitton Ginza Namiki

Το κατάστημα εκτός από τις νέες συλλογές θα φιλοξενεί και exclusive κομμάτια, και η αρχή θα γίνει μια limited reedition της συνεργασίας του οίκου με τη Rei Kawakubo για τη συλλογή με δερμάτινα είδη "Celebrating Monogram" του 2014.

Louis Vuitton Ginza Namiki
Louis Vuitton Ginza Namiki

Louis Vuitton Ginza Namiki