Η νέα super συνεργασία του H&M για το καλοκαίρι

Μαγιό, καφτάνια, φορέματα που θα γίνουν απαραίτητα για το καλοκαίρι.

Μία νέα άκρως ενδιαφέρουσα και "δροσερή" συνεργασία, με μοντέρνο έθνικι χαρακτήρα, είναι αυτή που ανακοίνωσε η H&M για το καλοκαίρι. Η lemlem x H&M είναι η συλλογή που έρχεται από τη δημιουργική σύμπραξη του σουηδικού κολοσσού ένδυσης με το brand lemlem που ίδρυσε το supermodel Liya Kebede το 2007. Με καταγωγή από την Αιθιοπία, το μοντέλο δημιούργησε το label του με επίκεντρο την αφρικανική κουλτούρα και κληρονομία, κυρίως την αιθιοπική, όπως αυτή αποτυπώνεται στα σχέδια των ενδυμάτων που φιλοξενούνται στις συλλογές, στα υλικά και τη δεξιοτεχνία στις κατασκευές - καθώς μάλιστα το lemlem συνεργάζεται άμεσα με τεχνίτες και παραγωγούς της αφρικανικής χώρας. 

Η αιθιοπική τεχνοτροπία και η αισθητική, λοιπόν,  έρχονται στη νέα συλλογή της Η&Μ για το καλοκαίρι, με κομμάτια όπως μαγιό, καφτάνια, καλοκαιρινά φορέματα, crop tops, πουκάμισα, φούστες, παντελόνες, αξεσουάρ κ.ά. που γίνονται ιδανικές επιλογές για το καλοκαίρι τόσο με τα χρώματα και τα σχέδια τους όσο και με την ποιότητά τους.

Μιλώντας για τη lemlemxH&M, η Kebede θα πει: "Μας αρέσουν πολύ τα χρώματα, ειδικά αυτή την πολύ περίεργη χρονιά που ήταν τόσο γκρίζα και βαριά. Η συνεργασία lemlem x H&M διακρίνεται από φρεσκάδα και φωτεινότητα, φέρνει πίσω τον ήλιο. Αφορά την αδελφοσύνη, τη φιλία και την οικογένεια, τιμά τα κοινά μας στοιχεία και δεν εστιάζει στις διαφορές μας. Αφορά την αγάπη και τη φροντίδα, σέβεται το περιβάλλον, τους άλλους και τους εαυτούς μας". Επίσης, η Kebebe θα πει ότι ειδικά για τα υφάσματα που χρησιμοποιεί στις συλλογές της, θέλει να είναι "απαλά, άνετα κι εύκολα- κάτι που να μπορεί κανείς να φορά συνέχεια", κι ακριβώς αυτή είναι η φιλοσοφία και στην ύφανση των κομματιών της νέα συλλογής. 

Μέσα από τη συνεργασία της με την Η&Μ, Liya Kebede ευελπιστεί ότι το brand της θα γίνει πιο γνωστό κι αυτό θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τους τεχνίτες από τη χώρα καταγωγής της με τους οποίους συνεργάζεται ώστε να μπορέσουν να σταθούν οικονομικά στα πόδια τους και να ξεπεράσουν τη φτώχεια. "Στον δικό μου ορισμό της βιωσιμότητας, αυτό παίζει τεράστιο ρόλο", θα πει. 

Η συλλογή lemlemxH&M θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα καταστήματα κι online στις 22 Απριλίου, ενώ ήδη έχει κυκλοφορήσει η καμπάνια στην οποία συμμετέχει και το μοντέλο -σχεδιάστρια, ποζάροντας μάλιστα με την κόρη της. 

συλλογή lemlem x H&M
H Liya Kebede με την κόρη της.