X

Burberry | Αναβάλει το show του προς τιμήν του πρίγκιπα Φιλίππου

Ο βρετανικός οίκος είχε σημαντικούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια

Αν και η προκαθορισμένη ημερομηνία του digital show της Burberry για τη γυναικεία συλλογή Fall 2021 ήταν για σήμερα, 14 Απριλίου, όμως ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου άλλαξε τα σχέδια του βρετανικού οίκου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της κριτικού Vanessa Friedman των New York Times, ο οίκος αποφάσισε να αναβάλλει το show και να ακολουθήσει την περίοδο πένθους της βασιλικής οικογένειας. Η ανακοίνωση για τη νέα ημερομηνία του σόου θα γίνει σύντομα -πιθανότατα μετά την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Ο οίκος επρόκειτο να παρουσιάσει τη νέα συλλογή με ένα βίντεο που θα προβάλει στο επίσημο site του και όχι με κάποιο catwalk παρουσία κοινού, πρακτική που ακολούθησαν πολλά brands εξαιτίας του κορονοϊού.

Για την ιστορία, η σχέση του οίκου με τη βασιλική οικογένεια μετράει πολλά χρόνια αφού η ίδια η Βασίλισσα είχε παραχωρήσει στο θρυλικό brand βασιλικό εύσημο (Royal Warrant)- ένας βαθμός αναγνώρισης για τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν υπηρεσίες και προϊόντα στη Βασίλισσα και σε υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Επίσης, το 1955 η Ελισάβετ είχε χαρίσει ακόμα μια αναγνώριση (Royal Warrant) στην εταιρεία για τις παγκοσμίως διάσημες καμπαρντίνες της. 

Πηγή: madamefigaro.gr