Τέλος στη σειρά Red Valentino;

Η απόφαση του οίκου Valentino να βάλει τέλος στη σειρά, αλλά και εκείνη με την οποία τερματίζει τη χρήση γούνας στις συλλογές του.

Την απόφασή του να σταματήσει τη χρήση γούνας στις συλλογές του ήδη από την επόμενη χρονιά ανακοίνωσε ο οίκος Valentino. Παράλληλα, έκανε γνωστή και την πρόθεσή του να έχει τερματίσει τη δημοφιλή νεανική σειρά Red Valentino μέχρι το 2024. 

Όπως αναφέρει ο Jacopo Venturini, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, "η fur-free στάση είναι σε απόλυτη συμφωνία με τη φιλοσοφία και τις αξίες του οίκου μας", ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αναζητά εναλλακτικά υλικά για τις επόμενες συλλογές του δεσμευόμενο απέναντι στο περιβάλλον. Η εταιρεία παραγωγής γούνας Valentino Polar, που ανήκει στον οίκο από το 2018, θα σταματήσει τις εργασίες στο τέλος του 2018, ενώ η τελευταία κολεξιόν του οίκου που θα περιλαμβάνει γούνα θα είναι η Fall 2021-22.

Όσο για τη σειρά Red Valentino, που ξεκίνησε το 2003, θα τερματίσει το 2024 με την τελευταία της κολεξιόν να αφορά τη σεζόν fall 2023-24. Όπως εξήγησε για την απόφαση αυτή ο Venturini, "Η προσοχή μας σε μία και μοναδική φίρμα θα στηρίξει καλύτερα μια πιο οργανική ανάπτυξη του Οίκου".